Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε σε επείγουσα δράση έναντι του ιού Ζίκα, ο όποιος έχει συνδεθεί με γέννηση παιδιών με μικροκεφαλία.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε την ανάγκη επιτάχυνσης των προσπαθειών στην έρευνα, ώστε να γίνουν διαθέσιμα καλύτερα διαγνωστικά τεστ, να αναπτυχθούν εμβόλια και θεραπείες και να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι Αμερικανοί έχουν ενημέρωση για τον ιό.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι ο ιός είναι πιθανό να εξαπλωθεί σχεδόν σε όλη την Αμερική.
Ο Ζίκα έχει ήδη βρεθεί σε 21 χώρες στην Καραϊβική, τη Βόρειο και Νότιο Αμερική.

Στο μεταξύ, Δανός τουρίστας που επέστρεψε στη χώρα του από τη Λατινική Αμερική διαγνώστηκε με τον ιό. Νωρίτερα αναφέρθηκαν περιστατικά στην Ευρώπη, περιλαμβανομένης της Γερμανίας, της Σουηδίας και της Βρετανίας.

Αξιωματούχοι υγείας στη Βιρτζίνια και το ‘Αρκανσο δήλωσαν ότι 2 κάτοικοι που ταξίδεψαν εκτός Αμερικής βρέθηκαν θετικοί στον ιό.
Πρόσφατη έρευνα υπέδειξε ότι ο ιός μπορεί ενδεχομένως να επηρεάσει περιοχές όπου ζει το 60% των κατοίκων των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα χρησιμοποιήσει 220.000 στρατιώτες στη μάχη κατά του ιού. Οι στρατιώτες θα πάνε από σπίτι σε σπίτι μοιράζοντας φυλλάδια για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού.

Η ανακοίνωση ακολούθησε τη δήλωση του υπουργού Υγείας της χώρας Marcelo Castro, ότι η Βραζιλία ‘’χάνει άσχημα’’ τη μάχη έναντι του ιού.

 

Πηγές:
BBC.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο διπλός "Μαραθώνιος" των παιδιάτρων της Β. Ελλάδας με...τερματισμό τη Μαδαγασκάρη
Η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Δεκαετία
Πασχαλινές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια