Σχεδόν 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να εμφανίσουν μυωπία μέχρι το τέλος του 2050, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Με έως ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους να έχουν αυξημένο κίνδυνο τύφλωσης, η μυωπία αναμένεται να γίνει κύρια αιτία μόνιμης τύφλωσης παγκοσμίως, δρώντας ως σιωπηλή επιδημία.

Τα ευρήματα αναφέρουν ότι στις ΗΠΑ τα περιστατικά μυωπίας θα φτάσουν τα 260 εκατομμύρια μέχρι το 2050, υψηλότερα από τα 90 εκατομμύρια του 2000 και στον Καναδά θα φτάσουν τα 66 εκατομμύρια από 11 εκατομμύρια το 2000. Η απώλεια όρασης από υψηλή μυωπία αναμένεται να επταπλασιαστεί από το 2000 έως το 2050.

Η γρήγορη αύξηση της εμφάνισης μυωπίας παγκοσμίως αποδίδεται σε περιβαλλοντικούς παράγοντες και αλλαγές του τρόπου ζωής που προκύπτουν από το συνδυασμό μειωμένου χρόνου σε εξωτερικούς χώρους και αυξημένων κοντινών εργασιών.

Οι γονείς θα πρέπει να εξασφαλίζουν ότι τα μάτια των παιδιών ελέγχονται τακτικά, να βελτιώνουν το χρόνο που περνούν έξω και να ρυθμίζουν το χρόνο που περνούν σε κοντινές δραστηριότητες όπως οι ηλεκτρονικές συσκευές.

Επίσης, χρειάζονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες οφθαλμικής φροντίδας για να ελεγχθεί η ταχεία αύξηση όσων έχουν μεγάλη μυωπία σε συνδυασμό με ανάπτυξη αγωγών για τον έλεγχο της εξέλιξης της πάθησης και την πρόληψη της μεγάλης μυωπίας, υποδεικνύουν οι ερευνητές στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ophthalmology.

 

Πηγές:
Ophthalmology.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας