Ομάδα νευροεπιστημόνων εντόπισε τα κυκλώματα που θα μπορούσαν να παίζουν ρόλο στην ψυχική νόσο, περιλαμβανομένης της κατάθλιψης.

Ορισμένες ψυχικές νόσοι μπορεί ενδεχομένως να προκύπτουν από την ανικανότητα του εγκεφάλου να κάνει τις σωστές συναισθηματικές συσχετίσεις με τα γεγονότα.

Για παράδειγμα, άνθρωποι με κατάθλιψη συχνά δεν αισθάνονται χαρούμενοι, ακόμα και όταν έχουν την εμπειρία από κάτι που συνήθως τους ευχαριστεί.

Η έρευνα του MIT αποκαλύπτει πώς συμβάλλουν στη διαδικασία δυο πληθυσμοί νευρώνων στον εγκέφαλο.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι αυτοί οι νευρώνες που εντοπίζονται στην αμυγδαλή σχηματίζουν παράλληλα κανάλια που μεταφέρουν πληροφορίες για ευχάριστα ή δυσάρεστα γεγονότα.

Η ερευνήτρια Kay Tye, δήλωσε ότι η γνώση περισσότερων σχετικά με τη διαδρομή της πληροφορίας θα μπορούσε να ρίξει φως στις ψυχικές νόσους, περιλαμβανομένης της κατάθλιψης, του εθισμού, του άγχους και της διαταραχής μετατραυματικού στρες.

Η Tye πιστεύει ότι η έρευνα διέπει συγκεκριμένες κατηγοριοποιήσεις νόσων και θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε σχεδόν οποιαδήποτε ψυχική νόσο.

Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι για να κατανοηθεί πλήρως ο τρόπος που ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τα συναισθήματα, νευροεπιστήμονες θα πρέπει να ερευνήσουν πιο συγκεκριμένους πληθυσμούς, δήλωσε η Tye.

Μακροπρόθεσμα, οι ερευνητές ελπίζουν ότι η εργασία τους θα οδηγήσει σε νέες θεραπείες για τις ψυχικές νόσους.

Πηγές:
Neuron.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας