Ερευνητές της Mayo Clinic ανακάλυψαν ότι η εγχείρηση σε ασθενείς με καρκίνο νεφρών προχωρημένου σταδίου, μπορεί να υπερδιπλασιάζει το προσδόκιμο επιβίωσης.

Ο Dr. Bradley Leibovich, δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος καρκίνος έχει ποικιλία στην επιβίωση μετά την εξάπλωση της νόσου. Ορισμένοι πεθαίνουν πολύ νωρίτερα και άλλοι ζουν πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο.

Η έρευνα ανακάλυψε ότι ασθενείς που υποβλήθηκαν σε εγχείρηση για την αφαίρεση μεταστατικού όγκου είχαν από 2 έως 10 χρόνια περισσότερο προσδόκιμο επιβίωσης σε σχέση με ασθενείς που δεν υποβλήθηκαν σε εγχείρηση.

Ερευνητές ανέλυσαν 8 μελέτες σε 2.267 ασθενείς με καρκίνο στους νεφρούς και ανακάλυψαν ότι το προσδόκιμο επιβίωσης σε όσους δεν είχαν υποβληθεί σε εγχείρηση για μεταστατικό όγκο ήταν μεταξύ 8 μηνών και 2 ετών. Ωστόσο, ασθενείς που υποβλήθηκαν σε εγχείρηση είχαν προσδόκιμο επιβίωσης από 3 έως 12 χρόνια.

Η έρευνα ανακάλυψε ότι ασθενείς που υποβλήθηκαν σε εγχείρηση για αφαίρεση μεταστατικού όγκου είχαν μισές πιθανότητες να πεθάνουν από τη μεταστατική νόσο σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή μετά τη διάγνωση.

Ο Leibovich δήλωσε ότι υπάρχει ανησυχία ότι λόγω του αριθμού των φαρμακευτικών επιλογών πολλοί ασθενείς δεν υποβάλλονται σε εγχείρηση.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Urology.

Πηγές:
Journal of Urology.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Roche: Έμπρακτη δέσμευση σε ένα ποικιλόμορφο, ισότιμο και συμπεριληπτικό εργασιακό περιβάλλον
Πόσα βήματα την ημέρα πρέπει να κάνουν όσοι έχουν γενετική προδιάθεση για να αποφύγουν την παχυσαρκία [μελέτη]
Καταδικάστηκαν ιδιοκτήτες Γηροκομείου για τον θάνατο 66χρονου τετραπληγικού