Επιστήμονες ανέπτυξαν νέα φάρμακο που μπορεί να ενισχύει τη φόρμα σε ανθρώπους με διαβήτη  και σε ηλικιωμένους.

Χτίζοντας σε προηγούμενες έρευνες που εντόπισαν γονιδιακή οδό που συνδέεται με το τρέξιμο, ερευνητές ανακάλυψαν πώς να ενεργοποιήσουν την οδό σε ποντικούς που ακολουθούσαν καθιστική ζωή, με μια χημική ουσία παρόμοια με την ωφέλιμη επίδραση της άσκησης, όπως αυξημένη καύση λίπους και ενέργεια.

Η έρευνα ενισχύει την κατανόηση της αερόβιας αντοχής και προσφέρει στους ανθρώπους με καρδιακές παθήσεις, διαβήτη τύπου 2 ή άλλων περιορισμών υγείας, την ελπίδα επιτυχίας του συγκεκριμένου οφέλους με φαρμακευτικό τρόπο.

Ο Ronald Evans, του Salk Institute, δήλωσε ότι είναι γνωστό πως οι άνθρωποι μπορούν να βελτιώσουν την αερόβια αντοχή μέσω προπόνησης, αλλά η ερώτηση είναι πώς δουλεύει η αντοχή. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την άσκηση με ένα φάρμακο;

Η ανάπτυξη αντοχής σημαίνει το να είναι κάποιος ικανός να αντέχει την αερόβια άσκηση για μεγαλύτερο διάστημα.

Καθώς οι άνθρωποι έχουν καλύτερη φόρμα, οι μυς τους μετακινούνται από το να καίνε υδατάνθρακες στο να καίνε λίπος.

Οι ερευνητές υπέθεσαν ότι η αντοχή είναι λειτουργία της αυξημένης ικανότητας του οργανισμού να καίει λίπος, αν και λεπτομέρειες της διαδικασίας είναι ασαφείς.

Στην έρευνα, ερευνητές έδωσαν σε φυσιολογικούς ποντικούς υψηλότερη δόση χημικής ουσίας -GW1516 (GW)- για 8 εβδομάδες.

Οι ποντικοί που έλαβαν την ουσία και όσοι δεν την  έλαβαν έκαναν καθιστική ζωή, αλλά υποβλήθηκαν στα ίδια τεστ σε διάδρομο, για να φανεί πόσο μακριά μπορούσαν να τρέξουν μέχρι να εξαντληθούν.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα