Ερευνητές του University at Buffalo αναφέρουν ότι το πλύσιμο των χεριών και η πρόσβαση σε σαπούνι και νερό στο σπίτι, λείπουν σε φτωχές χώρες.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Tropical Medicine and Hygiene, πραγματοποιήθηκε από ερευνητές των University at Buffalo, USAID, UNICEF και άλλους οργανισμούς και ανέλυσε στοιχεία από 51 έρευνες, αποκαλύπτοντας το ποσοστό νοικοκυριών παγκοσμίως όπου υπήρχε  σαπούνι και  νερό για το πλύσιμο των χεριών, που ποίκιλε σε μεγάλο βαθμό βάσει του εισοδήματος των νοικοκυριών.

Η Dr. Pavani Ram, δήλωσε ότι τα στοιχεία είναι χρήσιμα για προγράμματα δημόσιας υγείας, επειδή υπογραμμίζουν τις ανισότητες που παραμένουν παγκοσμίως και εντός χωρών, και που συμβάλλουν σε θανάτους παιδιών σε φτωχές και αγροτικές περιοχές στην υποσαχάρια Αφρική και στη νότια Ασία.

Η διαθεσιμότητα νερού και σαπουνιού ήταν χαμηλότερη σε πιο φτωχά νοικοκυριά σε σχέση με νοικοκυριά μεσαίου και υψηλότερου εισοδήματος σε όλες τις περιοχές.

Η διαθεσιμότητα σαπουνιού και νερού ήταν υψηλότερη στην ανατολική μεσόγειο σε σύγκριση με την Αφρική, με 42,6% στο Αφγανιστάν έως 91,5% στο Ιράκ.

Σχεδόν το 79% των νοικοκυριών στο Μπουτάν είχε πρόσβαση σε σαπούνι και νερό για πλύσιμο χεριών σε σύγκριση με 21,4% στο Μπαγκλαντές.

Πηγές:
American Journal of Tropical Medicine and Hygiene.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλλαγές στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν