Η έκθεση μικρών παιδιών σε ποικιλία υγιεινών τροφών όταν είναι μικρά μπορεί να βοηθήσει στην εγκατάσταση υγιεινών συνηθειών, αναφέρουν ερευνητές.

Οι ερευνητές πρόσθεσαν ότι ακόμα και αν πρόκειται για ‘’πάλη’’, οι γονείς δεν θα πρέπει να καταθέτουν τα όπλα.

Για να φτάσουν στο συμπέρασμα, επισκόπησαν 40 έρευνες σχετικά με το πώς μωρά και μικρά παιδιά αναπτύσσουν γεύση για υγιεινές τροφές, ιδιαίτερα για φρούτα και λαχανικά.

Κλειδί είναι η επαναλαμβανόμενη έκθεση σε ποικιλία υγιεινών τροφών στην εγκυμοσύνη, στη βρεφική ηλικία και στα πρώτα χρόνια της παιδικής ηλικίας, έδειξε η επισκόπηση.

Η Stephanie Anzman-Frasca, του University at Buffalo στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι στην εγκυμοσύνη οι γεύσεις της διατροφής της εγκύου φτάνουν στο έμβρυο, επομένως αν ακολουθεί υγιεινή διατροφή, το έμβρυο εκτίθεται σε αυτές τις γεύσεις και τις συνηθίζει.

Ο θηλασμός, επίσης εκθέτει τα μωρά σε γεύσεις υγιεινών τροφών.

Μετά τη βρεφική ηλικία, η επανειλημμένη έκθεση σε υγιεινές τροφές που προηγουμένως δεν άρεσαν στα μωρά μπορεί να τα βοηθήσει να αναπτύξουν γεύση για αυτά, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Η Anzman-Frasca, κατέληξε ότι με βάση όλες τις έρευνες που επισκόπησε, οι πιο δυνατές συστάσεις στους γονείς είναι ‘’να μην παραιτούνται’’.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο Obesity Reviews.

Πηγές:
Obesity Reviews.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο