Νέα έρευνα ανακάλυψε αποτελεσματική εναλλακτική όσον αφορά την άσκηση στις ηλικιωμένες που θεωρούν ότι είναι δύσκολο να πάνε στο γυμναστήριο-το έντονο περπάτημα. Αυτό φαίνεται πως βοηθά στην πρόληψη του κινδύνου καρδιακής ανεπάρκειας.

Η έρευνα ανακάλυψε ότι γυναίκες άνω των 60 ετών είχαν τριπλάσιες πιθανότητες κινδύνου για καρδιακή ανεπάρκεια.

Η έρευνα, που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της American College of Cardiology, ανέφερε ότι γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση που περπατούσαν 40 λεπτά ή περισσότερο τη φορά, είχαν 21% έως 25% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας σε σχέση με όσες περπατούσαν λιγότερη ώρα.

Γυναίκες που περπατούσαν με μέτριο ή γρήγορο βηματισμό είχαν 26% έως 38% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας αντίστοιχα, σε σύγκριση με γυναίκες που περπατούσαν με χαλαρό βηματισμό.

Ο Somwail Rasla, του Saint Vincent Hospital στη Μασσαχουσέτη,  δήλωσε ότι ήδη γνωρίζουμε ότι η άσκηση μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας, αλλά μπορεί ενδεχομένως να υπάρχει παρανόηση ότι το περπάτημα δεν είναι αρκετό.

Η ανάλυση έδειξε ότι το περπάτημα είναι μορφή άσκησης σχεδόν ισοδύναμη με τα διάφορα είδη που έχουν μελετηθεί, όσον αφορά τη μείωση του κινδύνου καρδιακής ανεπάρκειας.

Η έρευνα εξέτασε τα οφέλη του περιπάτου μελετώντας την επίδραση της συχνότητας, της διάρκειας και ταχύτητάς του σε 89.000 γυναίκες για διάστημα άνω των 10 ετών. Η ηλικία των γυναικών κυμαινόταν από 50-79 χρόνια.

Πηγές:
http://www.acc.org/about-acc/press-releases/2018/02/27/11/53/regular-walking-may-protect-against-heart-failure-post-menopause

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απειλή για εγκύους και νεογνά η αύξηση της θερμοκρασίας [ελληνική μελέτη]
Οι υγειονομικοί συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της ¨Πέμπτης
Ποιες χώρες θεωρούνται κορυφαίες στον ιατρικό τουρισμό