Όταν ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο νοσούν από λοίμωξη ενώ νοσηλεύονται, μπορεί ενδεχομένως να αυξηθούν οι πιθανότητες να επανεισαχθούν αργότερα, αναφέρει νέα έρευνα.

Ερευνητές εξέτασαν στοιχεία περισσότερων των 319.000 Αμερικανών ασθενών που είχαν ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο οι οποίοι επανεισήχθησαν εντός 30 ημερών από το εξιτήριο.

Γενικά, οποιοδήποτε είδος ενδονοσοκομειακής λοίμωξης- σηψαιμία, πνευμονία, λοιμώξεις του αναπνευστικού και του ουροποιητικού- συνδεόταν με 20% μεγαλύτερο κίνδυνο επανεισαγωγής.

Όταν οι ερευνητές εξέτασαν συγκεκριμένα είδη λοιμώξεων, ανακάλυψαν ότι τα πιο κοινά- όπως η λοίμωξη του ουροποιητικού- αύξαναν τον κίνδυνο κατά 10%.

Η ερευνήτρια Amelia Boehme, του Columbia University, δήλωσε ότι, αν και η έρευνα είχε ορισμένους περιορισμούς, φαίνεται ότι ασθενείς με ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο που εμφανίζουν λοίμωξη του ουροποιητικού στο νοσοκομείο μπορεί να είναι υποψήφιοι για πιο έγκαιρη και στενότερη παρακολούθηση από την ομάδα περίθαλψης.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Stroke.

Η ερευνητική ομάδα εικάζει ότι αιτία που η σχέση ήταν τόσο πολύ ισχυρότερη για λοιμώξεις του ουροποιητικού ήταν ότι αυτές είναι πολύ κοινές σε σχέση με άλλες λοιμώξεις, οπότε η σχέση ήταν σημαντική.

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν τη σημασία των μέτρων περίθαλψης που προορίζονται να εμποδίσουν τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, κατέληξε.

Πηγές:
Stroke.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σχέση αλληλεξάρτησης: Ποια είναι τα σημάδια
Νερό με σπόρους chia: Μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε κιλά;
‘Αδ. Γεωργιάδης: Το ιδιωτικό έργο των γιατρών του ΕΣΥ καθιστά τη θέση τους πιο ελκυστική