Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Geriatrics & Gerontology International και πραγματοποιήθηκε σε 51 ανθρώπους με άνοια που πήγαιναν σε κέντρα ημέρας, παρατηρήσεις της συμπεριφοράς με μουσική παρέμβαση έδειξαν θετική αλλαγή στη διάθεση και μείωση της διέγερσης.

Οι συμμετέχοντες εμφάνισαν σημαντικές αυξήσεις στη χαρά, την οπτική επαφή, και την ομιλητικότητα και μείωση του ύπνου και της κίνησης. Κάθε συμμετέχων άκουγε εξατομικευμένη μουσική με ακουστικά που προήγαγε την αλληλεπίδραση με τους άλλους ή/ και τους ερευνητές ενώ την άκουγαν. Μετά από 20 λεπτά συμμετέχοντες επέστρεψαν στις συνήθεις δραστηριότητές τους και παρατηρήθηκαν για ακόμα 20 λεπτά.

Η ερευνήτρια Dr. Emily Ihara, του George Mason University, δήλωσε ότι τα υποσχόμενα αποτελέσματα της παρέμβασης ώθησαν την ομάδα να αναπτύξει εκπαίδευση online για όσους ασχολούνται με την άμεση περίθαλψη σε κοινότητες μακροχρόνιας περίθαλψης.  Η παρέμβαση συνδυάζει αυτή την εκπαίδευση με τη μουσική παρέμβαση και θα εφαρμοστεί σε πάνω από 100 ιδρύματα στη Virginia τα επόμενα 3 χρόνια.

Πηγές:
Geriatrics & Gerontology International

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σύσταση για διακοπή των ινσουλινοεκκριτικών φαρμάκων πριν από την επέμβαση
19 Μαΐου 2024: Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Ιατρού
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΚΑΤ