Έφηβοι που βλάπτουν τον εαυτό τους έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να κάνουν βίαιες πράξεις σε σχέση με όσους δεν τον βλάπτουν.

Οι ερευνητές επίσης ανακάλυψαν ότι έφηβοι που βλάπτουν τον εαυτό τους και κάνουν βίαιες πράξεις είναι πιθανόν να έχουν κακοποιηθεί στην παιδική ηλικία και να έχουν φτωχό αυτοέλεγχο.

Ο Richmond-Rakerd, συνέκρινε νέους με διπλή συμπεριφορά βίας-αυτοτραυματισμό και βίαια επεισόδια-με όσους αυτοτραυματίζονταν μόνο.

Στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονταν περισσότεροι από 2.200 δίδυμοι που γεννήθηκαν το 1994 και 1995.

Οι δίδυμοι παρακολουθήθηκαν τα πρώτα 20 χρόνια ζωής τους.

Η Terrie Moffitt, δήλωσε ότι τα ευρήματα έδειξαν ότι ο αυτοτραυματισμός και η βίαιη πράξη δεν συμβαδίζουν λόγω γενετικών ή οικογενειακών παραγόντων κινδύνου.

Πρόσθεσε, ότι αυτό σημαίνει πως νέοι που βλάπτουν τον εαυτό τους μπορεί να βλέπουν τη βία ως τρόπο επίλυσης προβλημάτων και να αρχίσουν να τη χρησιμοποιούν έναντι άλλων και κατά του εαυτού.

Οι ερευνητές κατέληξαν ότι έφηβοι που βλάπτουν τον εαυτό τους και άλλους ανθρώπους είναι πιο πιθανό να έχουν θυματοποιηθεί. Έχουν επίσης υψηλότερα ποσοστά εθισμού σε ουσίες και αλκοόλ και ψυχικά προβλήματα.

Η Richmond-Rakerd, δήλωσε ότι τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι οι έφηβοι με διπλή δράση βίας έχουν την εμπειρία δυσκολιών στον αυτοέλεγχο και υπήρξαν θύματα βίας από νεαρή ηλικία.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο American Journal of Psychiatry.

 

Πηγές:
American Journal of Psychiatry.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα