Οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή μπορεί ενδεχομένως να επηρεάζουν την αναλογία αγοριών/ κοριτσιών, ανακοίνωσαν ερευνητές του M&K Health Institute in Hyogo, στην Ιαπωνία.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν έρευνα που έδειξε ότι τα ποσοστά γεννήσεων αγοριών είναι ελαφρώς υψηλότερα σε περιοχές με θερμές θερμοκρασίες και λιγότερα αγόρια γεννιούνται σε περιοχές που επηρεάζονται από έντονες περιβαλλοντικές αλλαγές, όπως πυρκαγιές και ξηρασία.

Γενικά, η αναλογία μεταξύ φύλων στους ανθρώπους εκτιμάται ότι είναι ίση κατά τη σύλληψη αλλά περισσότερα θηλυκά έμβρυα πεθαίνουν κατά την κύηση, με αποτέλεσμα ελαφρώς υψηλότερες γεννήσεις αγοριών. Το ποσοστό γεννήσεων αγοριών/κοριτσιών φυσιολογικά κυμαίνεται μεταξύ 103 και 106 αγοριών ανα 100 κορίτσια.

Οι Ιάπωνες ερευνητές δήλωσαν ότι διακυμάνσεις σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η θερμοκρασία, δεν αναμένεται να έχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις στα ποσοστά γεννήσεων ούτε αναμένεται να είναι όμοια παγκοσμίως. Ωστόσο, αυτές οι επιδράσεις είναι σημαντικές, επειδή τα ποσοστά φύλων των νεογνών είναι σημαντικός δείκτης αναπαραγωγικής υγείας.

Πηγές:
Fertility and Sterility.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Gracell Biotechnologies Inc. από την AstraZeneca
Νεανικά ρευματικά νοσήματα: Αιτιολογία, νέες θεραπείες, ο ρόλος του παιδιάτρου