Φαρμακευτική θεραπεία μπορεί ενδεχομένως να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά πιθανόν απειλητική για τη ζωή κατάσταση που συνδέεται με την κίρρωση ήπατος και άλλες χρόνιες ηπατικές νόσους, σύμφωνα με νέα έρευνα του Mayo Clinic.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στη διαδικτυακή έκδοση του Gastroenterology.

Η πυλαία υπέρταση συνδέεται με κίρρωση και άλλες χρόνιες ηπατικές νόσους.

Σύμφωνα με την έρευνα, το φάρμακο sivelestat μπορεί ενδεχομένως να μειώσει αποτελεσματικά την πυλαία υπέρταση βελτιώνοντας τα συμπτώματα και το αποτέλεσμα σε αυτούς τους ασθενείς.

Τα αποτελέσματα προέρχονται από μοντέλα ζώων αλλά από τότε έχουν επιβεβαιωθεί σε δείγματα ήπατος από ανθρώπους σύμφωνα με τον Vijay Shah,

Πρόκειται για συναρπαστική επιβεβαίωση των ευρημάτων και της εφαρμογής στην ανθρώπινη νόσο. Το φάρμακο έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε ανθρώπους με οξύ πνευμονικό τραύμα και βρογχοπνευμονική δυσπλασία.

Το sivelestat και παρόμοια φάρμακα αποτελούν πιθανό μέσο για τη μείωση της πυλαίας υπέρτασης σε ασθενείς με χρόνια ηπατική νόσο.

Η έρευνα έδειξε ότι εναποθέσεις ινωδών συνέβαλαν στην πυλαία υπέρταση και φλεγμονώδη κύτταρα ουδετερόφιλα συνέβαλαν στη δημιουργία ινοδών.

Καταστέλλοντας τη λειτουργία ουδετερόφιλων με sivelestat,  οι ερευνητές μπόρεσαν να μειώσουν την πυλαία υπέρταση.

Τα αποτελέσματα επιβεβαιώθηκαν σε 2 διαφορετικά μοντέλα χρόνιας ηπατικής νόσου.

 

Πηγές:
Gastroenterology.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;