Η φύση θα μπορούσε να έχει την απάντηση όσον αφορά την αντιμετώπιση αρκετών αιτιών τύφλωσης, σύμφωνα με νέα έρευνα του University of Surrey και του Indiana University School of Medicine.
 
Επιστήμονες ανακάλυψαν και δοκίμασαν ουσίες από ομάδα φυτών που θα μπορούσαν πιθανόν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση αιτιών νευροεκφυλιστικών νόσων του οφθαλμού, όπως η διαβητική αμφιβληστροπάθεια.

Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Chemical Society, το University of Surrey, ειδικοί από το Indiana University και το Kingston University, περιέγραψαν λεπτομερώς τη δοκιμή τους σε φυσικά ισοφλαβονοειδή που βρίσκονται στην οικογένεια του φυτού Hyacinthaceae και των συνθετικών τους παραγώγων.

Η ερευνητική ομάδα εξέτασε πόσο καλά αυτές οι ουσίες μπορούσαν να σταματήσουν την ανάπτυξη νέων αγγείων και απομόνωσε αρκετές ενεργές ουσίες

Ένα τέτοιο συνθετικό παράγωγο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη μελλοντικών θεραπειών.

Η καθηγήτρια Dulcie Mulholland, του University of Surrey, πιστεύει ότι  τα αποτελέσματα δείχνουν προς πιθανές μελλοντικές αγωγές για πολλές νευροεκφυλιστικές παθήσεις των οφθαλμών και πως φαίνεται ότι η φύση έχει ακόμα πολλά μυστικά να αποκαλύψει.

Η Dr Sianne Schwikkard, του Kingston University, δήλωσε ότι η ανακάλυψή νέων και καινοτόμων αγωγών από φυτικές πηγές για νόσους που αλλάζουν τη ζωή έχει τεράστια δυναμική.

Πηγές:
University of Surrey.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γιατί οι άνθρωποι κινούνται πιο αργά καθώς γερνούν [μελέτη]
'Ερευνα GPO για τον ΠΙΣ: Δυσαρεστημένοι με το ΕΣΥ 3 στους 5 πολίτες [πίνακες]
Καταγγελία Καλλιάνου για το σύστημα Υγείας - Η απάντηση Γεωργιάδη στον βουλευτή της ΝΔ