Νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση της διαταραχής μετατραυματικού στρες, αναλύοντας φωνές, αναφέρει νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Depression and Anxiety.

Ο ερευνητης Charles R Marmar δήλωσε ότι τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι χαρακτηριστικά με βάση την ομιλία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διάγνωση της διαταραχής και στο μέλλον μπορεί να χρησιμοποιηθεί  στην κλινική πράξη με περαιτέρω τελειοποίηση.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τεχνική στατιστικής/ μηχανικής μάθησης που έχει την ικανότητα να μαθαίνει πώς να κατηγοριοποιεί ανθρώπους βάσει παραδειγμάτων.

Ο Adam Brown δήλωσε ότι η ομιλία είναι ελκυστικός υποψήφιος για χρήση σε αυτοματοποιημένο διαγνωστικό σύστημα, ίσως ως μέρος μελλοντικής εφαρμογής σε smartphone για τη διαταραχή, επειδή μπορεί να μετρηθεί φτηνά και από μακριά.

Η Δήμητρα Βεργύρη δήλωσε ότι το λειτουργικό αναλύει λέξεις για να διαπιστώσει την κατάσταση του ομιλητή περιλαμβανομένου  του συναισθήματος, της αντίληψης,  της ψυχικής υγείας και της ποιότητας της επικοινωνίας. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα
Καρκίνος μαστού:  Πώς επιδρά στη σωματική και ψυχική ευεξία η σχέση της γυναίκας με τον σύντροφο
Μήπως τρώω πολύ γρήγορα;