Οι γυναίκες θα μπορούν να καθυστερούν την εμμηνόπαυση μέχρι 20 χρόνια, χάρις σε νέα ιατρική πράξη που αναπτύχθηκε από τον ίδιο επιστήμονα που ανέπτυξε την εξωσωμαιτκή γονιμοποίηση.

Γιατροί ισχυρίζονται ότι η εγχείρηση θα μπορούσε να ωφελήσει χιλιάδες γυναίκες που έχουν προβλήματα υγείας μετά την εμμηνόπαυση και να βελτιώσει τη ζωή τους καθυστερώντας την έναρξη  των πιο κοινών συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.

Η μέθοδος που κοστίζει από £7,000 έως £11,000, προσφέρεται στις γυναίκες μέχρι 40 ετών από την εταιρεία ProFam (Protecting Fertility and Menopause), που ίδρυσαν 4 παγκοσμίου φήμης ειδικοί στην αναπαραγωγική ιατρική.

Μέχρι τώρα υποβλήθηκαν στην επέμβαση 9 γυναίκες. Η μέθοδος ξεγελά το βιολογικό ρολόι ώστε να ‘’νομίζει’’ ότι είναι νεότερο.

Η εγχείρηση διαρκεί μισή ώρα και αφαιρείται μικρό κομμάτι ωοθηκικού ιστού, που στη συνέχεια κόβεται και ψύχεται για να διατηρηθεί. Όταν η γυναίκα μπει στην εμμηνόπαυση, ο ιστός επανατοποθετείται στο σώμα.

Αν ο ιστός επιβιώσει της διαδικασίας θα πρέπει να αποκαταστήσει τις φθίνουσες σεξουαλικές ορμόνες της γυναίκας και να καθυστερήσει την εμμηνόπαυση. iκαι ναola Davis describes the 'hell' of menopause to Jimmy Kimmel

Ο Simon Fishel,  τονίζει ότι το πόσο θα καθυστερήσει η νέα μέθοδος την εμμηνόπαυση εξαρτάται από την ηλικία στην οποία γίνεται η λήψη του ιστού και το πότε αυτός επανατοποθετείται.

Η British Menopause Society (BMS) ανακοίνωσε ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να αξιολογηθεί η ασφάλεια της μεθόδου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κ. Γουργουλιάνης: Αφρικανική σκόνη, δυνητικοί κίνδυνοι, τρόποι προφύλαξης
Οδηγίες των πνευμονολόγων για προστασία από την αφρικανική σκόνη
Εμφυτεύσιμες μπαταρίες μπορούν να λειτουργούν με το οξυγόνο του οργανισμού!