Στo πλαίσιo του εορτασμού της 6ης Παγκόσμιας Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τη Μυϊκή Δυστροφία Duchenne (WDAD), 7 Σεπτεμβρίου, το MDA HELLAS, Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις, και η Ομάδα Γονέων MDA ΕΛΛΑΣ διοργάνωσαν εκδήλωση στo Σπίτι του ΜDA. Στόχος, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για αυτή την σπάνια και αθεράπευτη μορφή μυϊκής δυστροφίας που πλήττει αγόρια και άνδρες.

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν η Διατροφή στη Μυϊκή Δυστροφία Duchenne και η ανάδειξη της σημασίας της για την πρόληψη επιπλοκών της ασθένειας. Στο πλαίσιο αυτό, φέτος πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από γονέα, επιστημονικούς συνεργάτες του MDA ΕΛΛΑΣ, θεράποντες ιατρούς, οι οποίοι ανέλυσαν βασικές αρχές ισορροπημένης διατροφής, σκελετικές επιπλοκές και όχι μόνο, αποφυγή αυτών, και πρότειναν καθημερινές και προσιτές συνταγές για τις οικογένειες.

Η κα Βάνα Λαβίδα, Πρόεδρος ΔΣ του MDA Ελλάς, επισήμανε: «Ο ετήσιος εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας ευαισθητοποίησης για τη Μυϊκή Δυστροφία Duchenne είναι ουσιώδης, εφόσον κάθε χρόνο αποτελεί αφορμή για επιστημονικές συζητήσεις που ρίχνουν φως και δίνουν λύσεις σε καθημερινά προβλήματα των ασθενών, γνωστοποιεί την ασθένεια στο ευρύ κοινό και ενδυναμώνει την κοινότητά μας διευρύνοντάς την».

Όπως κάθε χρόνο, απελευθερώθηκαν συμβολικά στον ουρανό κόκκινα μπαλόνια που αντιπροσωπεύουν τα αγόρια και άνδρες που ζουν με μυϊκή δυστροφία Duchenne στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο παρουσιαστής κύριος Σάββας Πούμπουρας, φίλος του MDA, που έφτιαξε γευστικές μπάρες, σύμφωνα τις οδηγίες των ειδικών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα