Η κατανάλωση λαχανικών μπορεί ενδεχομένως να απαλύνει τον πόνο που προκαλείται από τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, αναφέρει νέα έρευνα.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Nutrition, αναφέρει ότι διατροφή με βάση φυτικές πηγές μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και να ανακουφίσει τη φλεγμονή που συνδέεται με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος, ωστόσο, μπορεί να επιδεινώσει την πάθηση προκαλώντας υψηλότερο ΔΜΣ και πόνο στις αρθρώσεις από τη φλεγμονή.

Η Hana Kahleova, δήλωσε ότι διατροφή με βάση τα λαχανικά, τα φρούτα, τα όσπρια και τα δημητριακά, μπορεί ενδεχομένως να είναι εξαιρετικά  βοηθητική για αυτούς τους ασθενείς.

Σε επισκόπηση, ερευνητές του Physicians Committee for Responsible Medicine, ανακάλυψαν 4 τρόπους που η διατροφή με βάση φυτικές πηγές μπορεί να επηρεάσει θετικά τη νόσο.

Σε μια έρευνα, ασθενείς ακολούθησαν διατροφή με βάση φυτικές πήγες για 2 μήνες και είχαν χαμηλότερα επίπεδα c- αντιδρώσας πρωτεΐνης. Άλλες έρευνες έδειξαν ότι διατροφή με χαμηλά λιπαρά και πολλές ίνες που συνδέεται με διατροφή από φυτικές πηγές, βοήθησε να μειωθεί η πρωινή δυσκαμψία και το οίδημα στις αρθρώσεις.

Άλλη ανάλυση έδειξε ότι διατροφή με βάση τα λαχανικά βοήθησε καλύτερα στην απώλεια βάρους έναντι διαιτών που περιείχαν κρέας.

Η απώλεια 5 κιλών κάνει 3 φορές πιο πιθανή την ύφεση των συμπτωμάτων της νόσου.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι οι πολλές φυτικές ίνες της διατροφής με λαχανικά μπορεί να διαφοροποιήσουν τα εντερικά βακτήρια, κάτι που μπορεί ενδεχομένως να συμβάλλει στην ανακούφιση της φλεγμονής.

Η νέα έρευνα προσφέρει ελπίδα ότι με παρόμοια αλλαγή στο μενού, ο πόνος των αρθρώσεων, το οίδημα και άλλα οδυνηρά συμπτώματα μπορεί ενδεχομένως να βελτιωθούν ή ακόμα και να εξαφανιστούν.

Πηγές:
Frontiers in Nutrition,

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα