Το κλειδί στην αντιμετώπιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης θα μπορούσε να βρίσκεται σε ανθρώπους που αντιστέκονται στην εμφάνισή της ακόμα και όταν ακολουθούν διατροφή με πολύ αλάτι, δείχνει νέα έρευνα.

Ενώ η αρτηριακή πίεση ορισμένων αυξάνεται πολύ όταν ακολουθούν διατροφή με πολύ αλάτι, άλλοι ανθεκτικοί σε αυτό μπορούν να απαλλαγούν από το αλάτι πιο αποτελεσματικά και δεν έχουν αλλαγές στην αρτηριακή πίεση.

Ένας τρόπος να πολεμήσουμε την υπέρταση θα ήταν να μιμηθούμε αυτό που κάνουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι για να αποφύγουν την υπέρταση.

Ερευνητές του Boston University School of Medicine, εξέτασαν πώς τα κύτταρα στον υποθάλαμο ελέγχουν την αντίσταση στο αλάτι και ανακάλυψαν δομική αλλαγή στα κύτταρα, που τους επιτρέπει να αλλάζουν την αντίδρασή τους στο αλάτι.

Ο ερευνητής Jesse Moreira, δήλωσε ότι τα ευρήματα έχουν εφαρμογές για την ανάπτυξη εξατομικευμένων αντιυπερτασικων θεραπευτικών λύσεων που θα σχεδιάζονται για να στοχεύσουν την οδό που εμπλέκεται στην αλλαγή των κυττάρων, ώστε να φέρουν την αντίσταση στο αλάτι στον οργανισμό.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Experimental Physiology.

 

 

Πηγές:
Experimental Physiology.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις