Πετυχημένες μέθοδοι απώλειας κιλών σε ηλικιωμένους με παχυσαρκία μπορεί να οδηγήσει σε οστική απώλεια και αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων.

Πρόσφατη έρευνα στο Journal of Bone and Mineral Research εξέτασε ποια είδη άσκησης θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση της οστικής απώλειας

Σε τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή σε 160 παχύσαρκους άντρες και γυναίκες 65 ετών ή μεγαλύτερων, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η άσκηση με αντιστάσεις, μόνη ή σε συνδυασμό με αερόβια, ήταν αποτελεσματική στη μείωση της οστικής πυκνότητας στο ισχίο που συνδεόταν με την απώλεια βάρους.

Η αερόβια μόνη, δεν ήταν αποτελεσματική. Επομένως η άσκηση με αντιστάσεις μπορεί να συσταθεί για την προστασία έναντι της οστικής απώλειας στις δίαιτες για απώλεια κιλών, σε ηλικιωμένους με παχυσαρκία.

Ο Dennis T. Villareal, του Baylor College of Medicine, δήλωσε ότι ποτέ δεν είναι αργά να ακολουθήσει κάποιος υγιεινό τρόπο ζωής μέσω διατροφής και άσκησης- ιδιαίτερα αυτής που περιλαμβάνει άσκηση με αντιστάσεις για τη βελτίωση της σωματικής λειτουργίας και τη διατήρηση της οστικής υγείας κατά τη γήρανση.

 

Πηγές:
Journal of Bone and Mineral Research

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο