Η Dr. Luna Xu, του UTS,  μελέτησε στοιχεία 139.000 Αυστραλών μεγαλύτερης ηλικίας και ανακάλυψε ισχυρή σχέση μεταξύ ορισμένων ομάδων τροφίμων, απώλειας μνήμης και συννοσηρότητας καρδιοπάθειας ή διαβήτη.

Ανακάλυψε ότι η υψηλή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών συνδεόταν με χαμηλότερες πιθανότητες απώλειας μνήμης και συννοσηρότητας με καρδιοπάθεια. Υψηλή κατανάλωση τροφών πλούσιων σε πρωτεΐνες συνδεόταν με καλύτερη μνήμη.

Η Dr. Xu, επίσης ανακάλυψε ότι η σχέση μεταξύ ομάδων τροφίμων και κατάστασης μνήμης μπορεί ενδεχομένως να ποικίλλει σε διαφορετικές ομάδες ηλικιωμένων.

Άνθρωποι 80 ετών και άνω με χαμηλή κατανάλωση δημητριακών έχουν τον υψηλότερο κίνδυνο απώλειας μνήμης και συννοσηρότητας με καρδιοπάθεια, έδειξε η έρευνα.

Η ερευνήτρια δήλωσε ότι η νέα έρευνα δείχνει ότι υποδείξεις υγιεινής διατροφής κατανάλωσης δημητριακών όσον αφορά την πρόληψη της απώλειας μνήμης και της καρδιακής νόσου (συννοσηρότητα) σε ηλικιωμένους μπορεί ενδεχομένως να διαφέρει σε σύγκριση με άλλες ηλικιακές ομάδες.

Η Dr. Xu χρησιμοποίησε στοιχεία από τη μεγαλύτερη συνεχιζόμενη έρευνα για την υγιή γήρανση, του νοτίου ημισφαιρίου. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο International Journal of Public Health.

Πηγές:
International Journal of Public Health.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία