Σε οριακό σημείο βρίσκονται τα εργαστήρια του Ινστιτούτου Παστέρ, από την τεράστια ζήτηση εξετάσεων για τον κοροναϊό.

Αυτό προκύπτει από σημερινό έγγραφο της διοίκησης του Ινστιτούτου, το οποίο παρουσιάζει το Iatronet.

Στο έγγραφο, που παρατίθεται πιο κάτω, γίνεται λόγος για αναστολή των διαγνωστικών εξετάσεων του Διαγνωστικού Τμήματος.

Επισημαίνονται αναλυτικά τα εξής:

"Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ επικεντρώνεται στις διαγνωστικές εξετάσεις για το νέο κορώνα Ιό από σήμερα 16 Μαρτίου 2020.

Για τον σκοπό αυτό αναστέλλει την εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων που προσφέρονται, εκτός από εξετάσεις για τον ιό SARS-CoV-19 και τον ιό της γρίπης.

Για λόγους ασφαλείας τους παρακαλούνται οι ασθενείς να μην προσέρχονται στο Ινστιτούτο, καθόσον αναστέλλονται οι αιμοληψίες.

Επιπροσθέτως, τονίζεται ότι στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ δεν γίνονται λήψεις κλινικών δειγμάτων για την εξέταση του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-19.

Αναφορικά με τις εξετάσεις νευροανοσολογικών νοσημάτων, οι εξετάσεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται με βραδύτερο ρυθμό και μόνο σε αποστελλόμενα δείγματα".

Ζήτηση

Αξίζει να σημειωθεί πως η ζήτηση για εξετάσεις έχει εκτοξευτεί τις τελευταίες μέρες. Μέσα σε διάστημα 18 ημερών, τα εργαστήρια αναφοράς έχουν πραγματοποιήσει περίπου 4.500 εξετάσεις για κοροναϊό.

Η υπερβολική ζήτηση σε τεστ δοκιμάζει το εθνικό απόθεμα, σε μία περίοδο που όλες οι χώρες προσπαθούν να παραγγείλουν όσο το δυνατό μεγαλύτερες ποσότητες.

Τα "κιτ" για τεστ του ιού και οι στυλεοί με τους οποίους λαμβάνονται τα κλινικά δείγματα έχουν αρχίζει και περιορίζονται. Στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν και άλλες μέθοδοι για τον εντοπισμό του κοροναϊού, οι οποίες ωστόσο δεν θεωρούνται απολύτως αξιόπιστες.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;