Νέα έρευνα αναφέρει ότι δεν είναι πιθανό ασθενείς με νέο κοροναϊό να μεταδώσουν τον ιό μέσω των δακρύων τους-με μια σημαντική προειδοποίηση.

Κανένας από τους ασθενείς στην έρευνα δεν είχε επιπεφυκίτιδα. Ωστόσο, αξιωματούχοι υγείας πιστεύουν ότι αυτή εμφανίζεται στο 1% έως 3% ανθρώπων με κοροναϊό.

Οι ερευνητές της παρούσας μελέτης καταλήγουν ότι τα ευρήματά τους σε συνδυασμό με χαμηλή εμφάνιση επιπεφυκίτιδας σε ασθενείς με τη λοίμωξη υποδεικνύουν ότι ο κίνδυνος μετάδοσης του νέου κοροναιού μέσω δακρύων είναι χαμηλός.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε σήμερα στο  περιοδικό Ophthalmology.

Ο Ivan Seah, MBBS, του University Hospital in Singapore, συνέλεξε δείγματα δακρύων από 17 ασθενείς με COVID-19 από τότε που έδειξαν τα πρώτα συμπτώματα μέχρι την ανάρρωση- περίπου 20 ημέρες αργότερα. Ούτε η καλλιέργεια ούτε η μέθοδος RT-PCR εντόπισαν τον κοροναϊό στα δάκρυα κατά τη διάρκεια της πορείας της νόσου.

Ο Dr. Seah έλαβε επίσης δείγματα από το πίσω μέρος της μύτης και το φάρυγγα και ενώ τα δάκρυα δεν περιείχαν τον ιό SARS-CoV-2, η μύτη και ο φάρυγγας των συμμετεχόντων τον περιείχαν. Παρά τα ανακουφιστικά νέα, είναι σημαντικό να κατανοήσομε ότι η προφύλαξη των ματιών –όπως και των χεριών, της μύτης και του στόματος, μπορεί να επιβραδύνει την εξάπλωση ιών όπως ο νέος κοροναϊός.

 

 

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας