Με επιτυχία διοργανώθηκε από την ΕΠΙΟΝΗ, την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020,  webinar για την υποστήριξη των φροντιστών ατόμων με καρδιοπάθεια την εποχή του κορωνοιού.

Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις έκαναν ο κ. Stecy Yghemonos από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία Eurocarers και ο κ. Liam O’Sullivan από την Ιρλανδική ένωση φροντιστών για την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη και στην Ιρλανδία για τους φροντιστές στo πλαίσιo της πανδημίας COVID-19.

Στο webinar, που είχε διάρκεια 1,5 ώρα, o καρδιολόγος και επίκουρος καθηγητής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Ηλίας Τσούγκος αφού μοιράστηκε την θλίψη του για το θάνατο του καρδιολόγου κ. Δημήτρη Κρεμαστινού, τον οποίο χαρακτήρισε μέντορα, αναφέρθηκε στα μέτρα προστασίας που μπορούν να λάβουν ασθενείς με καρδιοπάθεια και οι φροντιστές τους στην εποχή του κορωνοιού.

Η Ιατρός και ψυχοθεραπεύτρια Δρ. Κέλλυ Παναγιωτοπούλου, αναφέρθηκε στην συμβολή της ψυχοθεραπείας στην καθημερινότητα των ασθενών  με καρδιακή πάθηση και του φροντιστή αυτών, εν μέσω επιδημίας.

Η κα Ιωάννα Λεβαντή αφηγήθηκε μια συγκινητική ιστορία καταθέτοντας την προσωπική της εμπειρία μεταμόσχευσης καρδιάς.

Ο κ. Σταύρος Τερζάκης αναφέρθηκε στην αξία της προσφοράς αίματος για την κοινωνία και την αξιόλογη τράπεζα αίματος της Ένωσης Καρδιοπαθών Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού. 

Ο ψυχίατρος κ. Δημήτρης Κόντης αναφέρθηκε στην ψυχολογική υποστήριξη των φροντιστών των ασθενών με καρδιολογικές διαταραχές.

Η ψυχολόγος κα Γιοβάννα Μαρκοβιτς έδωσε χρήσιμες συμβουλές για την υποστήριξη των  φροντιστών των χρόνιων καρδιοπαθών.

Ο ερευνητής του ΕΦΚΕ Δημόκριτος κ. Όμηρος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης του που υποστηρίζουν την καθημερινότητα ασθενών με καρδιακές παθήσεις.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους: Καρδιά του παιδιού, Σκυτάλη και Ένωση Καρδιοπαθών Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού Λιμενικού Σώματος και φίλων, και με την ευγενική υποστήριξη της Interamerican και της Φαρμασέρβ Lilly. 
‘’Ευχαριστούμε τον Δήμο Αθηναίων, το Ελληνικό Κολέγιο Καρδιολογίας, την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρία και το Global HEART Hub για την αιγίδα’’. Το psychologynow.gr και το iatronet.gr ήταν οι χορηγοί επικοινωνίας.

Μπορείτε να το δείτε το webinar σε μαγνητοσκόπηση κανάλι της ΕΠΙΟΝΗ στο youtube.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;