Ιός που δημιουργήθηκε στο εργαστήριο και είναι παρόμοιος- αλλά όχι τόσο επικίνδυνος –με τον νέο κορωνοιό θα μπορούσε να βοηθήσει στις προσπάθειες εύρεσης αγωγής και εμβολίων κατά της COVID-19, σύμφωνα με τους επιστήμονες που τον δημιούργησαν.

Ο SARS-CoV-2 πρέπει να μελετάται κάτω από αυστηρές συνθήκες ασφάλειας. Ωστόσο, πολλοί ερευνητές δεν διαθέτουν πρόσβαση σε τόσο αυστηρά μέτρα ασφάλειας -κάτι που επιβραδύνει τις προσπάθειες για εύρεση φαρμάκων και εμβολίων. Έτσι, ομάδα ερευνητών του  Washington University School of Medicine δήλωσε ότι δημιούργησε υβριδικό ιό που δεν χρειάζεται τέτοια εκτεταμένα μέτρα.

Για να τον δημιουργήσουν, αντικατέστησαν γονίδιο σε ‘’ελαφρύ’’ ιό με ένα του ιού SARS-CoV-2.

Ο υβριδικός ιός μολύνει κύτταρα και αναγνωρίζεται από αντισώματα όπως ο ιός SARS-CoV-2, αλλά μπορεί να μελετηθεί κάτω από συνήθη πρωτοκόλλα εργαστηριακής ασφάλειας.

Ο Sean Whelan, δήλωσε ότι οι ερευνητές διέθεσαν τον ιό σε ερευνητικές ομάδες διαφόρων χωρών και ότι η ζήτηση είναι μεγάλη.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι ο υβριδικός ιός θα μπορούσε να βοηθήσει τους επιστήμονες να αξιολογήσουν αγωγές και προληπτικά μέσα με βάση τα αντισώματα, για τη νόσο COVID-19.

Καθώς ο υβριδικός ιός μοιάζει με τον SARS-CoV-2 για το ανοσοποιητικό, είναι πιθανό υποψήφιο εμβόλιο.

Οι ερευνητές πραγματοποιούν έρευνα σε ζώα για να αξιολογήσουν την πιθανότητα.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Cell Host & Microbe.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποια είναι τα οφέλη του πράσινου τσαγιού
Να τρέχω με τις φτέρνες ή με τις μύτες των δαχτύλων του ποδιού;
Σύσταση για διακοπή των ινσουλινοεκκριτικών φαρμάκων πριν από την επέμβαση