Σε όλο και υψηλότερες θέσεις στην ευρωπαϊκή κατάταξη με τα κρούσματα κορωνοϊού "σκαρφαλώνει" η Ελλάδα.

Στα τέλη Ιουλίου είχε από τις καλύτερες επιδόσεις σε νέα κρούσματα και νεκρούς από την CoViD19. Η κατάσταση άλλαξε τον Αύγουστο, καθώς τις πρώτες εννέα μέρες έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 1.166 νέες λοιμώξεις και 6 νέοι θάνατοι.

Σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ειδικών Λοιμώξεων (ECDC), τα οποία παρατίθενται πιο κάτω, η Ελλάδα κατέχει πλέον την 20ή θέση, μεταξύ 30 συγκρινόμενων ευρωπαϊκών χωρών σε κρούσματα και νεκρούς τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ξεπερνά σε συχνότητα νέων λοιμώξεων χώρες, όπως η Σλοβενία, η Εσθονία, η Λιθουανία, η Σλοβακία, η Νορβηγία, αλλά και την Ιταλία, στην οποία φαίνεται να υπάρχει αξιόλογη ύφεση της επιδημίας. 

Εμφανίζει, δε, σχεδόν πανομοιότυπη επιδημιολογική εικόνα με τη Γερμανία, η οποία είχε πολύ χειρότερους δείκτες από την Ελλάδα στα μέσα Ιουλίου.

Ενδεικτικό της επιδείνωσης στην Ελλάδα, είναι πως ο δείκτης μετάδοσης του ιού "Rt" εκτινάχθηκε από 0,4 στα μέσα Ιουλίου, σε πάνω από 1 την περασμένη εβδομάδα.

Τη χειρότερη θέση σε νέα κρούσματα στην Ευρώπη κατέχουν το Λουξεμβούργο και η Ισπανία. Ακολουθεί η Ρουμανία, όπου καταγράφονται αναλογικά οι περισσότερες απώλειες από την CoViD19, με 2,5 νεκρούς ανά 100.000 κατοίκους.

Μηδενικό απολογισμό σε νεκρούς εμφανίζουν η Μάλτα, η Ισλανδία, η Κύπρος, η Εσθονία, η Λιθουανία, η Νορβηγία, η Φινλανδία και το Λιχτενστάιν

 Κρούσματα - νεκροί ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 14 μέρες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σωματείο εργαζομένων ΕΟΔΥ: Να μη γίνουν απολύσεις εργαζομένων με "μπλοκάκι"
Με μετακίνηση ορθοπαιδικού επιχειρείται να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου Σπάρτης
Απειλή για εγκύους και νεογνά η αύξηση της θερμοκρασίας [ελληνική μελέτη]