Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν γιατροί της νευρολογικής πανεπιστημιακής κλινικής του Πανεπιστημίου του Ruhr στο Bochum και στο St. Josef-Hospital. Η διαπίστωση τους αυτή αναφέρεται στο εξειδικευμένο περιοδικό ”Neurological Research and Practice”

Για τη μελέτη, οι επιστήμονες ανέλυσαν τα δεδομένα όλων των ασθενών με Πάρκινσον που έλαβαν θεραπεία στη Γερμανία το 2018. Το συμπέρασμά τους: Από όλες τις συννοσηρότητες ιδιαίτερα συχνές ήταν η υψηλή αρτηριακή πίεση, οι καρδιαγγειακές παθήσεις, οι εγκεφαλοαγγειακές παθήσεις, ο σακχαρώδης διαβήτης, οι λοιμώξεις από ηπατίτιδα Β καθώς και οι χρόνιες αποφρακτικές πνευμονικές παθήσεις και οι χρόνιες νεφρικές παθήσεις.

"Στην ανάλυση των συνοδευτικών ασθενειών, έχει καταγραφεί ότι οι ασθενείς με Πάρκινσον - ειδικά στο προχωρημένο στάδιο - είναι συχνά επιρρεπείς σε πνευμονίες, που είναι και ο κύριος λόγος για την εισαγωγή των ασθενών", δήλωσε ο Richter.

"Δεν θεωρούμε ότι η ίδια η νόσος του Πάρκινσον είναι παράγοντας κινδύνου για Covid-19, και η διάγνωση του Πάρκινσον δεν πρέπει να οδηγήσει σε οποιεσδήποτε διαφορές στη θεραπεία του COVID-19 στους ασθενείς», εξήγησε ο Lars Tönges, επικεφαλής των Πρώτων Βοηθειών για τις Διαταραχές του Πάρκινσον και της Κίνησης στο Νοσοκομείο St. Josef και επικεφαλής της μελέτης.

Σύμφωνα με τον Tönges, ωστόσο, οι συχνές συννοσηρότητες υπογραμμίζουν την υψηλή σημασία των στρατηγικών υγειονομικής πρόληψης : "Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο προληπτικές εξετάσεις COVID-19 στο συμμετέχων νοσηλευτικό προσωπικό , αλλά και διαβουλεύσεις τηλε-ιατρικής για τους ασθενείς", τόνισε.

Η Γερμανική Εταιρεία για τη Νόσο του Πάρκινσον και τις Διαταραχές της Κίνησης επισημαίνει ότι έχει δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα της έναν οδηγό κορωνοϊού για τους ασθενείς και τους συγγενείς, προκειμένου να υποστηρίζει τον αποτελεσματικό χειρισμό της πανδημίας.

Πηγές:
"Neurological Research and Practice"

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις