Με τις τρεις στις πέντε νέες λοιμώξεις κορωνοϊού να καταγράφονται στην Αττική, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα σε σχέση με τις εστίες μετάδοσης.

Το υπουργείο Υγείας έχει ρίξει το βάρος του στις πλατείες, αλλά εστίες διασποράς του ιού φαίνεται πως είναι και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι καθημερινές εικόνες συνωστισμού, ευνοούν προφανώς τη μετάδοση αερυλυμάτων, από τα οποία οι επιβάτες προστατεύονται με τις απλές, υφασμάτινες μάσκες.

Την ίδια ώρα, οι αρμόδιοι πρόκειται να αξιολογήσουν στο τέλος της εβδομάδας τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην Αττική..

Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν οι απογοητευτικές εικόνες που καταγράφονται καθημερινά στο μετρό και στα λεωφορεία υπονομεύουν τα συγκεκριμένα μέτρα.

Τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) είναι αποκαλυπτικά. Τις τελευταίες 5 μέρες, έχουν καταγραφεί στη χώρα 1.430 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό. Από αυτές, οι 856 ή 59,8% αφορούν την Αττική.

Οι περεμβάσεις από πλευράς Κυβέρνησης δεν γίνονται με τον επείγοντα τρόπο που επιβάλλει η επιδημία.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, γνωστοποίησε πως την Πέμπτη θα προστεθούν 10 νέα λεωφορεία, από τα 200 που αναμένεται να προστεθούν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου και συνολικά 300 μέχρι το τέλος του χρόνου:

Μιλώντας στον Σκάι, είπε πως τα στοιχεία που έχουμε δείχνουν ότι είναι λίγες οι περιπτώσεις συνωστισμού...

Βανδαλισμοί

Σε σχέση με τα δρομολόγια του Μετρό, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ έχει αποδώσει τις καθυστερήσεις σε βανδαλισμούς.

"Το τελευταίο διάστημα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα προφανώς οργανωμένο σχέδιο συχνότατων επιθέσεων - βανδαλισμών (σπάσιμο τζαμιών σε πόρτες και παράθυρα συρμών) συνήθως κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν οι συρμοί βρίσκονται παρκαρισμένοι σε διάφορους σταθμούς ή επίσταθμους του δικτύου της γραμμής 1, προκειμένου κάθε πρωί να ξεκινήσουν την εκτέλεση του συγκοινωνιακού τους έργου", αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σύσταση για διακοπή των ινσουλινοεκκριτικών φαρμάκων πριν από την επέμβαση
19 Μαΐου 2024: Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Ιατρού
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΚΑΤ