«Χρόνια νόσος με μακρά επιβίωση η Θαλασσαιμία… αισιόδοξο προδιαγράφεται το μέλλον». Το παραπάνω μήνυμα αναδείχθηκε, μεταξύ άλλων, στην Ενημερωτική Εκδήλωση για τη Θαλασσαιμία και τη Δρεπανοκυτταρική Νόσο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020 στη Θεσσαλονίκη. Κορυφαίοι επιστήμονες του χώρου προσκλήθηκαν από τον Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας να μιλήσουν για τις νέες ελπιδοφόρες θεραπείες, τα καινοτόμα φάρμακα και την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από την πανδημία της νόσου COVID-19.

Μετά από δεκαετίες προσπαθειών και ερευνών για τις συγκεκριμένες αιμοσφαιρινοπάθειες, οι επιστήμονες έχουν πλέον στα χέρια τους φάρμακα που βοηθούν ακόμη περισσότερο στην αποβολή του πλεονάζοντος σιδήρου από τον οργανισμό, αραιώνουν τα διαστήματα μεταξύ των μεταγγίσεων αίματος και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών, αλλά και τη γονιδιακή θεραπεία για την οριστική εξάλειψη της Θαλασσαιμίας.

Στην Ημερίδα που διεξήχθη σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον ΕΟΔΥ μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και παρακολούθησαν διαδικτυακά περισσότερα από 400 άτομα, τονίστηκε για άλλη μια φορά η σημασία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της επάρκειας αίματος, δεδομένου ότι η μετάγγιση παραμένει η θεραπεία πρώτης γραμμής για τους εν λόγω ασθενείς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο στο Λασίθι για τις ελλείψεις στην Υγεία
Ερευνητές στοχεύουν να θεραπεύσουν την οστεοαρθρίτιδα σε 5 χρόνια - Οι αρθρώσεις θα αυτοθεραπεύονται
Ερωτήματα χωρίς απάντηση για τις προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου τραχήλου της μήτρας