Οι γυναίκες που έχουν αποβάλει, ενδεχομένως αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο νέας αποβολής αν είναι παχύσαρκες, έδειξε νέα έρευνα.

Ομάδα από το Νοσοκομείο St Mary's του Λονδίνου παρακολούθησε 696 γυναίκες, των οποίων οι αποβολές κατηγοριοποιήθηκαν σαν ανεξήγητες.

Όπως ανακοίνωσε η ομάδα σε συνέδριο στον Καναδά, ο κίνδυνος νέας αποβολής αυξανόταν κατά 73% αν η γυναίκα ήταν παχύσαρκη.

Ωστόσο, ειδικός στην παχυσαρκία δηλώνει ότι είναι δυνητικά επικίνδυνο να προσπαθήσει μια γυναίκα να χάσει βάρος ενώ ήδη είναι έγκυος.

Αν και είναι γνωστή η σχέση μεταξύ παχυσαρκίας και προβλημάτων στη σύλληψη όπως και επιπλοκών στην εγκυμοσύνη, η έρευνα είναι η πρώτη που εξετάζει τις επαναλαμβανόμενες αποβολές για τις οποίες δεν υπάρχει συχνά φανερή αιτία.

Από τις 696 γυναίκες, περισσότερες από τις μισές είχαν φυσιολογικό βάρος, 30% ήταν υπέρβαρες και 15% παχύσαρκες, γεγονός που σημαίνει ότι είχαν Δείκτη Μάζας Σώματος 30 και άνω.

Όσο μεγαλύτερης ηλικίας ήταν η γυναίκα τόσο περισσότερες πιθανότητες υπήρχαν να έχει ακόμα μια αποβολή, αλλά όταν τα στοιχεία προσαρμόστηκαν ως προς αυτόν τον παράγοντα, η παχυσαρκία προέκυψε ως άλλος πιθανός παράγοντας.

Αν και δεν υπήρχαν διαφορές στα ποσοστά αποβολών μεταξύ των υπέρβαρων, φυσιολογικού και μικρού βάρους γυναικών, ο κίνδυνος νέας αποβολής αύξανε σημαντικά για τις παχύσαρκες.

Η Winnie Lo, που παρουσίασε την έρευνα, δήλωσε ότι είναι η πρώτη που εξετάζει άμεσα τη σχέση μεταξύ Δείκτη Μάζας Σώματος και επαναλαμβανόμενων αποβολών.

Δείχνει πως οι παχύσαρκες που έχουν την εμπειρία επαναλαμβανόμενων αποβολών βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο για νέα αποβολή.

Συνιστά όλες οι γυναίκες με επαναλαμβανόμενες αποβολές να ζυγίζονται στην πρώτη επίσκεψή τους στον γιατρό και όσες βρίσκονται παχύσαρκες να πληροφορούνται για τα οφέλη της απώλειας βάρους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη