Nεα έρευνα, ανακάλυψε ότι η καφεΐνη στην εγκυμοσύνη μπορεί να αλλάξει σημαντικές εγκεφαλικές οδούς που θα μπορούσαν να οδηγήσουν μελλοντικά το παιδί σε προβλήματα συμπεριφοράς.

Η έρευνα του University of Rochester Medical Center (URMC), αποκάλυψε αλλαγές στη δομή του εγκεφάλου παιδιών τα οποία ως έμβρυα είχαν εκτεθεί στην καφεΐνη.

Ο John Foxe, δήλωσε ότι αυτές είναι μικρές επιδράσεις και δεν προκαλούν μεγάλες ψυχιατρικές παθήσεις αλλά μικρά και εμφανή θέματα τα συμπεριφοράς που θα μπορούσαν να μας κάνουν να λαμβάνουμε υπόψη τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της πρόσληψης καφεΐνης στην εγκυμοσύνη.

Αυξημένα θέματα συμπεριφοράς, προβλήματα προσοχής και υπερκινητικότητα ήταν συμπτώματα που παρατήρησαν οι ερευνητές σε αυτά τα παιδιά. Ο Zachary Christensen, δήλωσε ότι η έρευνα έδειξε βιολογική οδό που μοιάζει διαφορετική όταν καταναλώνεται καφεΐνη στην κύηση.

Οι ερευνητές ανέλυσαν απεικονιστικές εξετάσεις εγκεφάλου σε  9.000 παιδιά 9 και 10 ετών που συμμετείχαν στην έρευνα ABCD. Ανακάλυψαν σαφείς αλλαγές στον τρόπο που οι οδοί της λευκής ουσίας  είχαν οργανωθεί σε παιδιά των οποίων οι μητέρες ανέφεραν κατανάλωση καφεΐνης στην εγκυμοσύνη.

Ο Ed Freedman, δήλωσε ότι οι μητέρες έπρεπε να θυμηθούν την ποσότητα καφεΐνης κατά την εγκυμοσύνη.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε  στο Neuropharmacology.

Πηγές:
Neuropharmacology.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Κλειστός προϋπολογισμός για σκευάσματα χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;