Πιθανές εστίες υπερμετάδοσης κορωνοϊού, είναι ιδιωτικές και δημόσιες προνοιακές δομές.

Τα ποσοστά εμβολιασμού προσωπικού στις ιδιωτικές δομές βρίσκονται στο 75%. Ιδιωτικές κλινικές, ωστόσο, φέρονται να λειτουργούν σαν γηροκομεία, χωρίς να έχουν πραγματοποιηθεί μαζικοί εμβολιασμοί κατά της CoViD-19.

Τα παραπάνω επισημαίνονται από την Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, πολλοί από τους ωφελούμενους ιδιωτικών δομών νοσηλεύονται με CoViD-19 σε νοσοκομεία, ενώ σε προνοιακή μονάδα του Περιστερίου προσβλήθηκε από τον ιό και η διευθύντρια, η οποία νοσηλεύεται στο "Θριάσιο".

Ανησυχητική είναι η εικόνα στις δημόσιες δομές, όπου τα ποσοστά εμβολιασμού των εργαζομένων είναι χαμηλά και κυμαίνονται από 20% έως 50% και των ωφελούμενων στο 60%. 

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας καταγγέλλει πως σε δημόσιες προνοιακές μονάδες δεν έχει εμφανισθεί, έως τώρα, ο ΕΟΔΥ να πραγματοποιήσει τους εμβολιασμούς.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητεί να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στους εργαζόμενους, ώστε να εμβολιαστούν και να προγραμματίσει άμεσα ο ΕΟΔΥ εμβολιασμούς σε μονάδες που δεν έχουν γίνει.

 

Πηγές:
ΠΟΕΔΗΝ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας