Η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας με ανακοίνωσή της ‘’διαμαρτύρεται έντονα και καταγγέλλει την αδιανόητη καθυστέρηση εμβολιασμού των  5.000  πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο ανά την χώρα.

Στις περισσότερες Ευρωπαϊκές Χώρες (παράδειγμα η Κύπρος) τα άτομα με Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο έχουν ήδη εμβολιαστεί καθώς πρωτεύων μέλημά τους ήταν να εμβολιαστούν αμέσως όλες οι Ευπαθείςομάδες των Χωρών αυτών.

Βρισκόμαστε αρχές Μαρτίου και ακόμα δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για τον εμβολιασμό μας. Αυτό μας οδηγεί σε ένα καθεστώς ανασφάλειας, φόβου και κάνει την ήδη βεβαρημένη καθημερινότητα μας ακόμα πιο ανθυγιεινή.

Η Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία) είναι μια πολυπαραγοντική νόσος με διάφορες επιπλοκές ή εμφάνιση συνοδών νοσημάτων όπως Διαβήτης, Καρδιοπάθειες και ένα μεγάλο ποσοστό πασχόντων έχει υποβληθεί σε Σπληνεκτομή, λόγω των συχνών μεταγγίσεων και της αιμοσιδήρωσης. Επιπλέον οι πάσχοντες βρίσκονται στο νοσοκομείο ανά 15 ημέρες για την θεραπεία τους με αυξημένο τον κίνδυνο συνωστισμού, δεδομένου ότι παραμένουν εκεί πάνω από 4 ώρες!

Ζητάμε από τον Υπουργό Υγείας και την Επιτροπή Εμβολιασμών να θέσουν ΤΩΡΑ τους πολυμεταγγιζόμενους πάσχοντες από Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική νόσο στις ευπαθείς ομάδες που θα εμβολιαστούν ΑΜΕΣΑ! ΄΄

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Βράβευση μαθητών από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία
Σχιζοφρένεια: Ποιες είναι οι επιπλοκές στην καθημερινότητα
Τα μυρωδικά και μπαχαρικά που αγαπούν την υγεία μας