Πολλοί γιατροί αγνοούν τη σχέση μεταξύ στυτικής δυσλειτουργίας και καρδιακής νόσου, σύμφωνα με Βρετανό γιατρό.

 

Όπως γράφει στο ‘ British Medical Journal’, ο Ουρολόγος Dr Geoffrey Hackett, του νοσοκομείου Good Hope στο Birmingham, τον επισκέφθηκαν πολλοί ασθενείς με στυτική δυσλειτουργία μετά από καρδιακή προσβολή και διαπιστώθηκε ότι είχαν εμφανίσει στυτική δυσλειτουργία δυο ή τρία χρόνια πριν την καρδιακή προσβολή και πως το πρόβλημα είχε αγνοηθεί από τον γιατρό τους.

 

Η έρευνα έχει δείξει ότι η στυτική δυσλειτουργία διπλασιάζει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας. Σε άντρες με διαβήτη τύπου ΙΙ η στυτική δυσλειτουργία έχει δειχθεί ότι αποτελεί καλύτερο προγνωστικό παράγοντα καρδιοπάθειας σε σχέση με την υπέρταση ή την υψηλή χοληστερόλη.

Ο Dr Hackett δηλώνει ότι πολλοί γιατροί αγνοούν ακόμη αυτά τα γεγονότα και αντιμετωπίζουν τη στυτική δυσλειτουργία σαν θέμα τρόπου ζωής αντί για ένδειξη σοβαρού προβλήματος υγείας.

 
Ο Dr Hackett καταλήγει πως δεν είναι αποδεκτό να αγνοούνται τέτοια θέματα με βάση το ότι οι καρδιολόγοι αισθάνονται άβολα να αναφέρονται στη λέξη ‘στύση’ συνομιλώντας με τον ασθενή τους ή να έχουν να αντιμετωπίσουν μια  θετική απάντηση.

Πηγές:
‘British Medical Journal’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο