Της Σοφίας Νέτα

Ένα νέο εναλλακτικό δοσολογικό σχήμα στην ένδειξη της Στυτικής Δυσλειτουργίας κυκλοφορεί και στην Ελλάδα με την ουσία ταδαλαφίλη. Η καθημερινή χορήγηση παρουσιάζει επιπλέον πλεονεκτήματα, καθώς αμβλύνει τα συμπτώματα δυσκολίας της ούρησης και αντιμετωπίζει σε μοναδική αγωγή αλλά και σε συγχορήγηση, παθήσεις όπως η υπερτροφία και ο καρκίνος του προστάτη.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ορίζει τη Στυτική Δυσλειτουργία σαν τη συνεχή ή υποτροπιάζουσα ανικανότητα ενός άντρα να επιτύχει η/και να διατηρήσει στύση επαρκή για σεξουαλική δραστηριότητα. Οι ειδικοί θεωρούν ότι το 70% των περιπτώσεων σχετίζονται με προϋπάρχουσες παθολογικές καταστάσεις, όπως δηλαδή ο διαβήτης, οι καρδιαγγειακές νόσοι, ο καρκίνος του προστάτη καθώς και η χειρουργική του αντιμετώπιση.

Επιπρόσθετα, το 30% των περιπτώσεων αποτυχημένων στυτικών επεισοδίων οφείλονται σε ψυχογενείς παράγοντες, περισσότερο σε νέους άντρες, κυρίως όμως σε συνδυασμό παθογόνων και ψυχογενών αιτιών.

Τα παραπάνω επιστημονικά ευρήματα οδήγησαν στη διαπίστωση ότι η Στυτική Δυσλειτουργία είναι μία χρόνια νόσος, όπως ο διαβήτης ή η υπέρταση.

Η ταδαλαφίλη είναι ένας από του στόματος αναστολέας της φωσφοδιεστεράσης τύπου 5 (PDE5) που τα τελευταία πέντε χρόνια έχει αλλάξει την αντίληψη στην αντιμετώπιση της Στυτικής Δυσλειτουργίας με την απαράμιλλη αποτελεσματικότητά του και την 36ωρη διάρκεια δράσης του.

Πληθώρα κλινικών μελετών καταδεικνύει πως τα ζευγάρια εκμεταλλεύονται το ‘παράθυρο ευκαιρίας των 36 ωρών’ και επιχειρούν σεξουαλικές επαφές ποικίλες χρονικές στιγμές! Με την έννοια αυτή, η ταδαλαφίλη υπερτερεί των ανταγωνιστών της.

Πρόσφατες μελέτες καταλήγουν στο συμπέρασμα πως οι 8 στους 10 άνδρες με Στυτική Δυσλειτουργία έλυσαν το πρόβλημά τους μετά από εξάμηνη συστηματική χορήγηση ταδαλαφίλης. Με την αγωγή αυτή οι άνδρες είναι πάντα έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τόσο τις αναμενόμενες όσο και τις….απρόβλεπτες περιστάσεις!

Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα της καθημερινής χορήγησης ταδαλαφίλης είναι ότι ο άντρας είναι ικανός για σεξουαλική επαφή ανά πάσα στιγμή, ξεχνώντας το ρολόι και τον προγραμματισμό στην ερωτική του ζωή.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο