Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους της Καρπάθου προσέφερε o Όμιλος ΥΓΕΙΑ, με την ενίσχυση του Ιδρύματος Marfin, στην τρίτη κατά σειρά δράση του προγράμματος «Ταξιδεύουμε για την Υγεία», που εντάσσεται στις ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου.

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο 80 εθελοντών του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, που αποτελούταν από ιατρούς, νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό ταξίδεψε στην Κάρπαθο, όπου εξέτασε περίπου 1.100 κατοίκους του νησιού και πραγματοποίησε 3.500 δωρεάν ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις.

Οι εξετάσεις διενεργήθηκαν από ομάδα 38 γιατρών, 13 διαφορετικών ειδικοτήτων που περιλάμβανε 6 παθολόγους, 5 καρδιολόγους, 3 χειρουργούς, 2 οφθαλμίατρους, 2 παιδίατρους, δερματολόγο, αγγειοχειρουργό, 4 γυναικολόγους, 4 ορθοπαιδικούς, 2 ωτορινολαρυγγολόγους, 2 ακτινοδιαγνώστες, αναισθησιολόγο, 3 ουρολόγους και 2 πνευμονολόγους στο 1ο Δημοτικό σχολείο Πηγαδιών Καρπάθου και στο Πολυϊατρείο Ολύμπου, που είχαν διαμορφωθεί κατάλληλα με εξοπλισμό που μεταφέρθηκε για το σκοπό αυτό, με οχήματα του ΥΓΕΙΑ.

Οι διαγνωστικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν, περιλάμβαναν 300 αιματολογικούς ελέγχους, 100 pap test, 500 υπερηχογραφήματα σώματος και αγγείων, 300 καρδιογραφήματα και 250 triplex καρδιάς, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 30 μικροχειρουργικές επεμβάσεις. Επίσης, αντιμετωπίσθηκαν ιατρικά 5 έκτακτα περιστατικά.
Ταυτόχρονα, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ προσέφερε στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου έναν συμπυκνωτή οξυγόνου, δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές και δύο εκτυπωτές.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος της Καρπάθου κ. Ηλίας Λάμπρος ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους του Ομίλου ΥΓΕΙΑ για την προσφορά τους και τόνισε: «Αυτή η προσπάθεια ειδικά για το νησί της Καρπάθου ήταν κάτι πρωτόγνωρο και πραγματικά αξιέπαινο, να μπορέσει ο καρπαθιώτικος λαός να εξεταστεί από τόσους ιατρούς και να κάνει τόσες πολλές εξετάσεις μέσα σε δύο μέρες. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Διοίκηση του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, το ιατρικό, διοικητικό και όλο το προσωπικό για την ενέργεια που μας έδωσαν, ούτως ώστε να αισθανόμαστε μια σιγουριά, ότι από θέμα υγείας βρισκόμαστε σε πάρα πολύ καλά χέρια»

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, κα Αρετή Σουβατζόγλου τόνισε: «Συνεχίζουμε έμπρακτα να στηρίζουμε τα ακριτικά νησιά και να προσφέρουμε υπηρεσίες υγείας σε κατοίκους που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες. Το ταξίδι στην Κάρπαθο μας γέμισε χαρά αφού ο ενθουσιασμός των κατοίκων που μας υποδέχθηκαν και η προθυμία του ιατρικού, νοσηλευτικού, τεχνικού και διοικητικού προσωπικού του Ομίλου ΥΓΕΙΑ να συμμετέχει εθελοντικά στο πρόγραμμα, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε και σε άλλες περιοχές το έργο αυτό».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο
Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο στο Λασίθι για τις ελλείψεις στην Υγεία
Ερευνητές στοχεύουν να θεραπεύσουν την οστεοαρθρίτιδα σε 5 χρόνια - Οι αρθρώσεις θα αυτοθεραπεύονται