Το νοσοκομείο ΥΓΕΙ Α, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Νόσου Πάρκινσον την Κυριακή 11 Απριλίου, παρέχει τη δυνατότητα μίας δωρεάν εξέτασης για Πάρκινσον ή άλλο παρεμφερές νόσημα, από ειδικευμένους στα κινητικά νοσήματα ιατρούς, τη Δευτέρα 19 Απριλίου 201 0.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο ΥΓΕΙΑ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν για ραντεβού στο τηλέφωνο 210 686 7475 (08.00 το πρωί - 15.00 το μεσημέρι) μέχρι και την Παρασκευή 16 Απριλίου 2010.

H νόσος Πάρκινσον, όπως έχει ονομαστεί από τον άγγλο ιατρό James Parkinson που πρώτος την καθιέρωσε ως νοσολογική οντότητα, παρά την πρόοδο στις φαρμακευτικές και χειρουργικές δυνατότητες θεραπείας της, αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση για τον έμπειρο νευρολόγο που ασχολείται με τα κινητικά νοσήματα.

Από την ιδιοπαθή νόσο του Πάρκινσον πάσχουν περίπου 5.000.000 άτομα στον κόσμο, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 3.000 νέοι ασθενείς το χρόνο στη χώρα μας, παρουσιάζουν τα πρώτα συμπτώματα της νόσου.

Η έγκαιρη διάγνωση και σωστή επιλογή της θεραπείας, τόσο στα αρχικά στάδια όσο και μετέπειτα, είναι καθοριστικές για την καθυστέρηση της εξέλιξης της νόσου, καθώς επίσης και για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ασθενών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Θέλουμε να μας πει το DNA μας από τι μπορούμε να αρρωστήσουμε;
Τα φάρμακα παρασκευάζονται για ασθενείς, όχι για αποθέματα
Πώς το ήπαρ βοηθά ορισμένους καρκινικούς όγκους να αντιστέκονται [μελέτη]