Από τα φαρμακεία πρέπει να χορηγούνται τα συμπληρώματα διατροφής, προβλέπει η απόφαση 931 του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), πρόκειται για μια ακόμη δικαίωση των θέσεων και των επιχειρημάτων του Συλλόγου, οι υπεύθυνοι του οποίου εκτιμούν ότι έχει δημιουργηθεί μία συγκεχυμένη κατάσταση στην αγορά των συμπληρωμάτων και παραφαρμακευτικών προϊόντων.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΠΦΣ, η συγκεκριμένη υπόθεση θέτει νέες βάσεις σε όσους διατείνονται το πέρασμα μεγάλου μέρους της ύλης του φαρμακείου στα λεγόμενα 'πράσινα' καταστήματα ή 'παραφαρμακεία'. Η εφαρμογή της απόφασης στην πράξη - σημειώνει - εξαρτάται από τους τοπικούς φαρμακευτικούς Συλλόγους.
Προσθέστε το iatronet.gr στο DiscoverΕιδήσεις υγείας σήμερα
Κεράσια και βύσσινα: Τα οφέλη που παρέχουν στην υγεία
DNA-Ανάλυση: Τα βακτήρια που συνέβαλαν στην ήττα του Ναπολέοντα
Έξυπνο αισθητηριακό επίθεμα με τεχνητή νοημοσύνη για ήπια παρακολούθηση πρόωρων νεογνών