Με το παρόν ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την παράνομη δράση ενός Συλλόγου ο οποίος παρουσιάζεται ότι εκπροσωπεί και προστατεύει τα παιδιά με Μεσογειακή Αναιμία αλλά στην πραγματικότητα εκμεταλλεύεται την πάθηση για να αποσπάσει χρήματα πουλώντας λαχνούς ή έντυπα σε διάφορες πόλεις της χώρας μας.

Πρόσφατα δραστηριοποιήθηκε στα Χανιά της Κρήτης όπου και συνελήφθη ένα άτομο διότι πουλούσε λαχνούς που δεν είχαν κανένα νομιμοποιητικό στοιχείο και καμία άδεια για λαχειοφόρο. Yπάρχουν όμως ανάλογες καταγγελίες και από άλλες περιοχές της Ελλάδας (Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη) εδώ και μια τριετία τουλάχιστον.

Θεωρούμε απαράδεκτο να εκμεταλλεύονται κάποιοι «επιτήδειοι» την πάθηση μιας ευπαθούς κοινωνικής ομάδας προσβάλλοντας την αξιοπρέπεια και κοινωνική υπόσταση των θαλασσαιμικών και των οικογενειών τους και να εξαπατούν στο όνομα της θεραπείας τους την ελληνική κοινωνία κάτι το οποίο πέρα από παράνομο είναι και απάνθρωπο.

Η Ε.Ο.ΘΑ. ως ο μοναδικός νόμιμος φορέας που εκπροσωπεί όλους τους Συλλόγους Μεσογειακής Αναιμίας της χώρας, καταγγέλλει όσους σφετερίζονται την πάθησή μας με σκοπό το κέρδος και καλεί τους συμπολίτες μας να μην στηρίζουν τέτοιου είδους εράνους από διάφορους «Συλλόγους» αμφιβόλου νομιμότητας, επισημαίνοντας ότι η ευαισθητοποίηση όλων και η προσωπική συμβολή στην ανάπτυξη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας για την κάλυψη των αναγκών σε αίμα που τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πιο έντονη, αποτελεί την μεγαλύτερη στήριξη για την κοινωνική ομάδα των θαλασσαιμικών οι οποίοι αποτελούν ενεργό κύτταρο της κοινωνίας μας, έχουν μάθει να αγωνίζονται με αξιοπρέπεια για τα δικαιώματά τους χωρίς να εμπορεύονται τη πάθησή τους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απάντηση Γεωργιάδη στις αιτιάσεις για την κάλυψη του Conference Cup από το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"
Κερδίζει την πατέντα για το εμβόλιο Covid η Moderna
Πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά για την ένταξη 700 γιατρών στα ΚΕΠΑ