Δυνητικά επικίνδυνα γενόσημα του φαρμάκου viagra για τη στυτική δυσλειτουργία, διακινούσε ένας 35χρονος στη Θεσσαλονίκη.

Ο άνδρας συνελήφθη την Πέμπτη, καθώς έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε η αστυνομία στο σπίτι του, βρήκε 366 δισκία, τα οποία - όπως επιβεβαιώθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) - δεν είναι εγκεκριμένα να κυκλοφορούν στην Ελλάδα.

Ο 35χρονος διαφήμιζε και προωθούσε την...πραμάτεια του, μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος (e - shop) ιδιοκτησίας του, στη Θεσσαλονίκη.

Σε βάρος του 35χρονου σχηματίστηκε δικογραφία, για παράνομη διακίνηση και διάθεση μέσω διαδικτύου, φαρμακευτικών προϊόντων μη εγκεκριμένων από τον ΕΟΦ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία και στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που παρήγγειλε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ακολούθησαν τα ψηφιακά ίχνη του 35χρονου και διαπίστωσαν ότι ο κατηγορούμενος διαφήμιζε μέσω Ίντερνετ και προωθούσε από το ηλεκτρονικό κατάστημα γενόσημα φάρμακα, προέλευσης κατά βάση, από ασιατικές χώρες, που δήθεν ενισχύουν την ανδρική στυτική δυσλειτουργία.

Τα επίμαχα δισκία θα αποσταλούν στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία του κράτους για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ παράλληλα θα διενεργηθεί φορολογικός έλεγχος στο ηλεκτρονικό κατάστημα.