Εικόνες βγαλμένες από παλαιότερες εποχές, καταγράφονται στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”.

Οι ασθενείς ξεχειλίζουν στους διαδρόμους, πάνω σε ράντζα, καθώς ο αριθμός τους είναι υπερδιπλάσιος από τις διαθέσιμες κλίνες.

Η έλλειψη υποδομών είναι τεράστια, καταγγέλλει το σύνολο των εργαζομένων στην κλινική, με επιστολή τους στη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Για όλους τους ασθενείς που βρίσκονται στο διάδρομο (αρκετά συχνά πάνω από 20), υπάρχουν μόνο δύο τουαλέτες και δύο ντουζιέρες.

Η αναμονή για τη χρήση της τουαλέτας και το απλό πλύσιμο των χεριών είναι μεγάλη. Αυτό αποτρέπει τους ασθενείς από τη χρήση των καλών συνηθειών υγιεινής, με αποτέλεσμα συχνά να καταγράφονται κρούσματα ομαδικής γαστρεντερίτιδας.

Τους χειμερινούς μήνες, λόγω του συγχρωτισμού, καταγράφονται αδιάλειπτα λοιμώξεις του αναπνευστικού στους ασθενείς!

Ασφάλεια

“Οι συνθήκες νοσηλείας των ασθενών έχουν περάσει προ πολλού το κατώφλι της στοιχειώδους υγιεινής και ασφάλειας”, υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι, για να σημειώσουν:

“Μολονότι οι προδιαγραφές της κλινικής ήταν για 20 κλίνες και μάλιστα εκούσιας νοσηλείας, σήμερα η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και έχει ως εξής:

Ο αριθμός των ασθενών είναι συχνότατα υπερδιπλάσιος της δύναμης των κλινών, με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να νοσηλεύονται σε φορεία (πλάτους μόλις 55 - 60 εκατοστών) στο διάδρομο.

Ο κίνδυνος για πτώσεις και τραυματισμούς είναι μεγάλος δεδομένου ότι οι ασθενείς λαμβάνουν νευροληπτικά και ψυχιατρικά φάρμακα που στις συνήθεις παρενέργειές τους έχουν ζάλη, αστάθεια και μείωση τη αρτηριακής πίεσης”...

Χώρος

Κίνδυνοι υπάρχουν για όσους καθηλώνονται μηχανικά (με ιατρική εντολή), ενώ για τους ψυχικά πάσχοντες είναι απόλυτη ανάγκη η εμπέδωση της έννοιας του προσωπικού χώρου και της μείωσης των εξωτερικών ερεθισμάτων (απαιτούνται συνθήκες ηρεμίας).

Αυτό που συμβαίνει όμως είναι τα ακριβώς αντίθετα . Ούτε προσωπικός χώρος υπάρχει, ούτε ηρεμία.

Επιπλέον λόγω της αποδιοργανωμένης συμπεριφοράς αρκετών ασθενών δημιουργούνται συμπλοκές μεταξύ τους με αφορμή της αρπαγής προσωπικών αντικειμένων του ενός από τον άλλο ή την κατάληψη του φορείου του ενός από τον άλλο.

Δ.Κ.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;