O Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα διαχείρισης προσφυγικού κ. Οδυσσέα Βουδούρη, στα Κεντρικά Γραφεία της Γενικής Γραμματείας.

Αφορμή για τη συνάντηση αποτέλεσε η επίσκεψη υψηλής αντιπροσωπείας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) στην Αθήνα, τα μέλη της οποίας απαρτίζουν την Αποστολή Παρακολούθησης του Προγράμματος Έκτακτης Έκκλησης Στήριξης (Emergency Appeal Operation) που υλοποιείται στη χώρα μας από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, με τη χρηματοδότηση της IFRC και του ECHO (Τμήμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής).

Στη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε, εξετάστηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω αξιοποίησης από την Πολιτεία των πολλαπλών υπηρεσιών που προσφέρουν κλιμάκια του Ερυθρού Σταυρού (ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, κοινωνικοί λειτουργοί, διασωστικές ομάδες, εθελοντές) στα Κέντρα Φιλοξενίας προσφύγων που λειτουργούν σε διαφορετικά σημεία της ελληνικής επικράτειας.

Ακόμη, συζητήθηκε το ενδεχόμενο να διευρυνθεί η ήδη στενή συνεργασία Ερυθρού Σταυρού και Πολιτείας σε νέους τομείς δράσης, όπως για παράδειγμα σε προγράμματα ένταξης των νεοαφιχθέντων προσφύγων, όπου ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διαθέτει πολυετή εμπειρία και την κατάλληλη τεχνογνωσία.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις