Την έντονη διαμαρτυρία του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αναπήρων Αττικής και Νήσων προκαλούν δύο πρόσφατες αποφάσεις του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Το προεδρείο του Συλλόγου καταγγέλλει πως “κόπηκαν” από την αξιολόγηση του ΚΕΠΑ δύο παιδιά που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας και ένας μεταλλεργάτης σακατεμένος από εργατικό ατύχημα.

Όπως αναφέρει, τα δύο παιδιά αξιολογήθηκαν αρνητικά παρότι το ΚΕΠΑ είναι σε εκλογική διαδικασία, με ομόφωνη απόφαση του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου και της εφορευτικής επιτροπής.

Διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης, στην κεντρική διοίκηση του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) Αγίου Κωνσταντίνου 8, στην πλατεία Ομονοίας.

Ζητεί να μπει τέρμα στο “σφαγείο” των ΚΕΠΑ, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανάπηρους και χρονίως πάσχοντες, ανεξαρτήτως ποσοστού αναπηρίας και επίδομα αναπηρίας με βάση τις ανάγκες που προκύπτουν από την αναπηρία και επίδομα ανεργίας, η οποία ρημάζει τους ανάπηρους και τους χρονίως πάσχοντες.

Για τα δύο παιδιά με σκλήρυνση κατά πλάκας, ζητεί αναπηρία 67%, ώστε να εξασφαλιστεί η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη και να έχουν ένα επίδομα προκειμένου να μπορούν να καλύψουν στοιχειωδώς τις ανάγκες τους, καθώς δεν μπορούν να δουλέψουν.

Ο Σύλλογος προειδοποιεί πως θα υπερασπιστεί με νύχια και με δόντια το θεσμό των αναπηρικών συντάξεων και των επιδομάτων αναπηρίας και θα αχρηστέψει τα σχέδια κυβέρνησης, κεφαλαίου και Ευρωπαϊκής Ένωσης για την οριστική κατάργηση τους.

Εργάτης

Απαιτεί να δοθεί σύνταξη αναπηρίας εδώ και τώρα στον ανάπηρο μεταλλεργάτη από την Ελευσίνα. Ενώ έχει σακατέψει και τα δύο του χέρια από εργατικό ατύχημα, έχει μείνει χωρίς σύνταξη αναπηρίας εδώ και τέσσερα χρόνια, με τις αποφάσεις των επιτροπών του ΚΕΠΑ.

Καλεί τους επιστήμονες της κυβέρνησης και των επιτροπών να απαντήσουν στο πως θα πιάσει ένας εργάτης το κατσαβίδι, το σφυρί, το σιδηροπρίονο όταν του λείπουν τρία δάκτυλα και οι αντίχειρες από τα δύο χέρια.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ
Ο θάνατος της γιαγιάς επηρεάζει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια
Δ. Παρασκευής: Τι δείχνει διεθνής μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της CoViD