Συνεχίζεται η απεργία – αποχή των εργαζομένων στο Δημόσιο και στα νοσοκομεία από την αξιολόγηση του προσωπικού που έχει θεσμοθετήσει η κυβέρνηση.

Η ΑΔΕΔΥ και η Ομοσπονδία των εργαζομένων στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ) καλούν τους εργαζόμενους να συνεχίσουν την κινητοποίηση το επόμενο εικοσαήμερο, εκφράζοντας τη διαφωνία τους με την εκτίμηση της κυβέρνησης πως “η πλειοψηφία των δημόσιων υπαλλήλων θέλει να αξιολογηθεί”.

Απευθύνονται ιδιαίτερα στους προϊσταμένους και διευθυντές και τους καλεί να μείνουν στην ίδια πλευρά με όλους τους συναδέλφους τους, προκειμένου να υπερασπίσουν μαζί την αξιοπρέπεια, τα εργασιακά δικαιώματα και τα κοινωνικά αγαθά.

Επικαλούμενα πρόσφατες γνωμοδοτήσεις, τα συνδικάτα υπενθυμίζουν πως η μη εκπλήρωση της «υποχρέωσης αξιολόγησης», όταν οφείλεται σε συμμετοχή σε νομίμως προκηρυχθείσα απεργία δεν μπορεί να αποτελεί λόγο αποστέρησης από τους υπαλλήλους της δυνατότητας συμμετοχής σε διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων.

Η ΑΔΕΔΥ τονίζει πως η όποια απόπειρα στο μέλλον στέρησης τους δικαιώματος συμμετοχής στις κρίσεις, θα αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά με αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής, που θα κατατεθούν στα αρμόδια δικαστήρια.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις