Την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να ανεξαρτητοποιήσει τις υπηρεσίες του Κέντρου Θαλασσαιμίας και να αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις του, στη βάση της αρχικής συμφωνίας που είχαν συνάψει Κράτος, Εκκλησία της Κύπρου και Παγκύπριος Αντιαναιμικός Σύνδεσμος (ΠΑΣ), χαιρετίζει ο Σύνδεσμος. Η απόφαση, η οποία αποτελεί μέρος της γενικότερης πολιτικής της κυβέρνησης για τα εξειδικευμένα κέντρα υγείας, χαρακτηρίστηκε ως ιστορική από τον Πρόεδρο του ΠΑΣ, κ. Μίλτο Μιλτιάδους.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Μιλτιάδους αναφέρει ότι «η ανεξαρτητοποίηση του Κέντρου Θαλασσαιμίας και η ενοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρονται ανά το παγκύπριο, θα δώσει τη δυνατότητα για παροχή της βέλτιστης θεραπευτικής φροντίδας στους 650 θαλασσαιμικούς». Ο κ. Μιλτιάδους ανακοίνωσε επίσης ότι ο Σύνδεσμος θα προχωρήσει άμεσα, μετά την επικύρωση της απόφασης από το Υπουργικό Συμβούλιο, στη δημιουργία ενός Κέντρου Υποστήριξης για τους θαλασσαιμικούς και τους νέους γονείς με σκοπό την παροχή, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ψυχολογικής υποστήριξης, προγραμμάτων γυμναστικής ειδικά σχεδιασμένα για θαλασσαιμικούς, γενικής υποστήριξης σε πάσχοντες, καθώς και άλλων υπηρεσιών που είναι υπό προγραμματισμό.

Καταλήγοντας, ο ΠΑΣ εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Υγείας, Δρα Γιώργο Παμπορίδη, για τη συνολική του προσφορά στον τομέα της Υγείας και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της θαλασσαιμίας στην Κύπρο αφού επί της Υπουργίας του δρομολογήθηκαν ή εφαρμόστηκαν λύσεις σε προβλήματα που χρονολογούνται. Ταυτόχρονα, ο ΠΑΣ εύχεται στον νέο Υπουργό Υγείας, κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου, κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει, ειδικά στην δύσκολη αυτή περίοδο κατά την οποία αναμένεται η εφαρμογή του ΓΕΣΥ και δηλώνει ότι θα συνεργαστεί  μαζί του για τον κοινό στόχο της βελτίωσης της ποιότητας των Υπηρεσιών Υγείας στην Κύπρο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
'Ενωση Ασθενών Ελλάδος: Η Θεσσαλονίκη, γέφυρα στα δικαιώματα των ασθενών
Ηλίας Μόσιαλος: Γιατί θα αποτύχει ο προσωπικός γιατρός - Ποια είναι τα δομικά προβλήματα του ΕΣΥ
Πώς ο κομμωτής μπορεί να εντοπίσει ασθένειες των μαλλιών και του δέρματος