Σε 2.760 προκηρύξεις μόνιμων θέσεων για γιατρούς του ΕΣΥ, έχει προχωρήσει ή πρόκειται να προχωρήσει το υπουργείο έως το τέλος του 2018.

Πρόκειται για παλαιές προκηρύξεις και 600 θέσεις, οι οποίες “ξεπάγωσαν” και έχουν ήδη απορροφηθεί 300 γιατροί.

Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας σε συνάντηση που είχε με την Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, κατά τη συνάντηση των δύο πλευρών, ο Ανδρέας Ξανθός ανέφερε πως ολοκληρώνεται η διαδικασία προκήρυξης των διαθέσιμων θέσεων.

Αφορούν κυρίως την Πρωτοβάθμια Φροντίδα και λίγες “στοχευμένες” θέσεις σε τμήματα και κλινικές νοσοκομείων.

Για τους επικουρικούς των οποίων λήγουν οι συμβάσεις, δεσμεύτηκε πως δεν θα απομακρυνθούν μετά τη λήξη της θητείας τους.

Επεσήμανε, ωστόσο, πως οι προκηρύξεις νέων μόνιμων θέσεων δεν ταυτίζονται με τις θέσεις των υπηρετούντων επικουρικών στο ΕΣΥ, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να μην μπορούν να διεκδικήσουν κάποια μόνιμη θέση.

Για το θέμα του δικαιώματος μετακίνησης από νοσοκομεία “Α’ άγονων περιοχών”, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται η Λέσβος, δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το θέμα του νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Μισθολόγιο

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο υπουργός παραδέχτηκε πως δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για σταδιακή υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το ιατρικό μισθολόγιο.

Σημείωσε πως το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να έχει πιο σαφή εικόνα για την πραγματική δυνατότητα ανάκτησης των μισθολογικών απωλειών.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας σχολιάζει πως ο κ. Ξανθός επιχείρησε να καλλιεργήσει στάση αναμονής, παραπέμποντας στις ελληνικές καλένδες την ικανοποίηση του αιτήματος για  άμεση και πλήρη επαναφορά των μισθών τους. 

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ερευνητές στοχεύουν να θεραπεύσουν την οστεοαρθρίτιδα σε 5 χρόνια - Οι αρθρώσεις θα αυτοθεραπεύονται
Ερωτήματα χωρίς απάντηση για τις προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου τραχήλου της μήτρας
Το ποντάρισμα των traders στην ψυχεδελική αναγέννηση