Η Διεθνής Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, αναγνωρίζοντας το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στις πρόσφατες πυρκαγιές, ανταποκρίθηκε μέσω προγράμματος διεθνούς έκκλησης και με τη συμπαράσταση λοιπών Εθνικών Συλλόγων προσέφερε σημαντική οικονομική στήριξη στο 9μηνο πλάνο δράσης του Ε.Ε.Σ. υπέρ των πυρόπληκτων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Περιφερειακός Διευθυντής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου για την Ευρώπη κ. Simon Missiri επισκέφθηκε την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018 τα γραφεία του Ε.Ε.Σ. στην Αθήνα και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το παραγόμενο ανθρωπιστικό έργο.

Πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. κ. Νικόλαο Οικονομόπουλο, ο οποίος τον ενημέρωσε συνολικά για τις δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και στη συνέχεια είχε επαφές με την Γενική Γραμματέα του Ε.Ε.Σ. κ. Δέσποινα Περιμένη, τους Αντιπρoέδρους κ.κ. Βασιλική Κωνσταντινίδου, Αντώνιο Πετμεζά – Πετιμεζά και την Ταμία του Δ.Σ. κ. Όλγα Μοναχού.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του μετέβη στις πληγείσες περιοχές, όπου συνοδευόμενος από την Γ.Γ. του Ε.Ε.Σ. είδε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής και παρακολούθησε κλιμάκιο Νοσηλευτών του Ε.Ε.Σ. κατά την διάρκεια παροχής ιατρικής φροντίδας σε πληγέντες (πόρτα – πόρτα), διαπιστώνοντας την ετοιμότητα των στελεχών του Ε.Ε.Σ. και λαμβάνοντας πληροφόρηση για όλες τις ενέργειές τους, από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Webinar Φάκελοι Υγείας με θέμα: ''Καρδιακή ανεπάρκεια & συννοσηρότητες''
Το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΦΕΕ και το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης
Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Πιο αποτελεσματική η διατροφική προσαρμογή από τα φάρμακα [μελέτη]