Παράταση ενός μήνα δόθηκε στην εφαρμογή του μέτρου της ηλεκτρονικής προέγκρισης των ακριβών φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Η ισχύς του έχει ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά με εγκύκλιο του αντιπροέδρου του Οργανισμού δίνεται παράταση έως την 1η Οκτωβρίου για την καθολική εφαρμογή του.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται πως έως τις 24 Σεπτεμβρίου θα είναι δυνατή η χειρόγραφη κατάθεση χειρόγραφων αιτημάτων αποζημίωσης στις Επιτροπές Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους μόνον για τα επείγοντα περιστατικά.

Η ηλεκτρονική προέγκριση αποβλέπει στη μείωση της ταλαιπωρίας για τους ασφαλισμένους και αξιοποιεί τη βελτιωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΟΠΥΥ.

Έχουν, ωστόσο, υπάρξει μία σειρά από προβλήματα γραφειοκρατικής φύσης, με αποτέλεσμα να αλλάξουν διαδοχικά και οι κατάλογοι με τους γιατρούς που διαχειρίζονται την εφαρμογή.

Ηλεκτρονικά

Με την εν λόγω διαδικασία χορηγούνται φάρμακα υψηλού κόστους (νόμου 3816/10), φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα ή χορηγούνται εκτός εγκεκριμένων ενδείξεων, φάρμακα που δεν περιλαμβάνονται στη θετική λίστα και φάρμακα πρώιμης πρόσβασης.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά και περιλαμβάνει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία από τους θεράποντες γιατρούς, τους γνωμοδοτούντες γιατρούς, τον ΕΟΦ, τον ΕΟΠΥΥ και την νέα Επιτροπή Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις