Την ανάγκη για στήριξη και ενίσχυση των πασχόντων με θαλασσαιμία ανέδειξε για ακόμη μία φορά ο Παγκύπριος Αντιαναιμικός Σύνδεσμος (ΠΑΣ), στο πλαίσιο φιλανθρωπικής εκδήλωσης που διοργάνωσε την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018, στο Αμφιθέατρο της ΠΑΣΥΔΥ στη Λευκωσία.

Η φιλανθρωπική μουσική εκδήλωση με τίτλο «Ελληνικό Τραγούδι - Πορεία στον Χρόνο» τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεχούς δράσης του ΠΑΣ για τη στήριξη της θαλασσαιμικής κοινότητας στην Κύπρο. Η Χορωδία Αγάπης και η δημοφιλής ερμηνεύτρια Καίτη Οικονομίδου έδωσαν μια νοσταλγική νότα στη βραδιά, ταξιδεύοντας με τα τραγούδια τους το κοινό πίσω στον χρόνο. 

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, επικρότησε το πολυσήμαντο έργο του ΠΑΣ, εκφράζοντας τη διαχρονική στήριξη της Κυβέρνησης προς τον Σύνδεσμο και σε όλη τη θαλασσαιμική κοινότητα. «Η Κυβέρνηση, υλοποιώντας μια ακόμα δέσμευσή της για τη βελτίωση και την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που προσφέρονται στους ασθενείς με θαλασσαιμία, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου προχώρησε στη σύσταση Εθνικής Επιτροπής Θαλασσαιμίας, η οποία συμβάλλει στη διαμόρφωση πολιτικής για την αντιμετώπιση της θαλασσαιμίας καθώς και στην ανάπτυξη Εθνικής Στρατηγικής για έλεγχο και διαχείριση της», σημείωσε ο Υπουργός Υγείας. Επιπρόσθετα, ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε στη δημιουργία ανεξάρτητου Κέντρου Θαλασσαιμίας, μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, για την παροχή της βέλτιστης δυνατής θεραπευτικής αγωγής στους πάσχοντες με θαλασσαιμία.

Από πλευράς του ο Πρόεδρος του ΠΑΣ, Μίλτος Μιλτιάδους, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του σε όσους έδωσαν το «παρών» τους στην εκδήλωση και αναφέρθηκε στους στόχους, στο έργο και τις δράσεις του Συνδέσμου. «Ο ΠΑΣ, εδώ και πέντε δεκαετίες, παρουσιάζει συνεχή δράση, πάντα με στόχο την παροχή κάθε βοήθειας στους πάσχοντες Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία)», ανέφερε χαρακτηριστικά, απαριθμώντας μία σειρά από δράσεις του Συνδέσμου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΠΑΣ μετρά πέραν των 40 χρόνων προσφοράς και έντονης δράσης, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη θαλασσαιμία, την ανάδειξη των δικαιωμάτων των πασχόντων και τη σημασία της αιμοδοσίας. Παράλληλα, μέσω στοχευμένων δράσεων, ο Σύνδεσμος καταβάλλει προσπάθειες για εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της θαλασσαιμίας, θέτοντας παράλληλα τις βάσεις για να αναδειχθεί η Κύπρος σε διεθνές Κέντρο Αναφοράς για τη Θαλασσαιμία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο