Σε αναγνώριση του προφανούς προχώρησε το υπουργείο Υγείας σε σχέση με το δικαίωμα πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής από τα γυμναστήρια.

Η σχετική παρέμβαση έγινε με νομοσχέδιο του υπουργείου Αθλητισμού, το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.

Σχολιάζοντας την παρέμβαση, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός δήλωσε πως η συγκεκριμένη διάταξη συμπεριλαμβανόταν σε μια δέσμη μέτρων “προώθησης του ανταγωνισμού στην αγορά”, στο πλαίσιο της “εργαλειοθήκης 2” του ΟΟΣΑ.

Στο κλείσιμο της τέταρτη αξιολόγησης, συμφωνήθηκε, με απαίτηση των θεσμών, και ειδικά του ΔΝΤ, να εφαρμοστεί.

Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, η ανησυχία που ήδη έχει εκφραστεί στον δημόσιο διάλογο από επιστημονικούς φορείς της χώρας, είναι απολύτως εύλογη και ήδη το υπουργείο Υγείας είναι σε συνεννόηση με το υπουργείο Αθλητισμού για την επανεξέταση της ρύθμισης:

“Είναι προφανές ότι για σοβαρούς λόγους πρόληψης πιθανών παρενεργειών και προστασίας της Δημόσιας Υγείας, δεν μπορεί να υπάρξει ανεξέλεγκτη διακίνηση αυτών των σκευασμάτων και ακριβώς για αυτό, η πολιτική βούληση και των δύο υπουργείων είναι να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρει πως η ισχύουσα ΚΥΑ ( Γ5α/53625/10-9-2017) διασφαλίζει τον αναγκαίο έλεγχο και δεν θεωρούμε ότι χρειάζεται αναθεώρηση.

Σε κάθε περίπτωση, το επισπεύδον για το υπό συζήτηση ν/σ υπουργείο Αθλητισμού, θα αναλάβει μετά το τέλος της διαβούλευσης την πρωτοβουλία αλλαγής της συγκεκριμένης διάταξης.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία